Month: July 2016

Penemuan Serpihan Sayap MH370 Hari Ini Telah Lama Diceritakan dalam Madagascar 2

Penemuan Serpihan Sayap MH370 Hari Ini Telah Lama Diceritakan dalam Madagascar 2

1. Sebahagian sayap kapal MH370 dijumpai di pulau Reunion baru-baru ini. Itu fakta yang semua orang tahu. 

2. Malaysia sudah menghantar pakar kita ke sana untuk mengesahkan bahawa kapal itu milik kita atau tidak.
3. Bagi pakar- pakar penerbangan, adalah logik untuk kapal terbang MH370 untuk terdampar ke situ, mengikut bacaan arus ombak Lautan Hindi.

4. Ini peta bacaan arus ombak seluruh dunia. Lihat pada Lautan Hindi. Kita dapat lihat logik penemuan ini dari sini.

5. Ilmu di atas adalah ilmu orang awam. Ilmu yang dicerita pada berita jam 8. Ilmu yang dibenarkan tersebar pada orang awam kerana sebab tertentu.

6. Sejak penjajahan British ke seluruh Asia 400 tahun lepas , segala tindak tanduk British , Amerika (British baru) bukanlah dirancang secara berbasa-basi, cincai bocai. Setiap gerak- geri politik , ekonomi , dan ketenteraan mereka dirancang rapi.

7. Sejak datang Utusan Tuhan yang Terakhir 1400 tahun lepas, kita diajar untuk mempercayai  akan kehadiran seorang lelaki , yang akan mengusai dunia, yang akan menjajah bumi ini , beberapa detik sebelum kiamat. Dajal namanya.

8. Pengkaji-pengkaji berita akhir zaman bersepakat , dialah yang mengawal dunia sekarang dengan cara New World Order , kepada sesiapa yang masih kurang faham dengan “logik” dunia akhir zaman boleh tonton video Video The Arrivals Ber subtitile Melayu di SINI .  Tengok lepas habis baca post ini.

9. Peristiwa-peristiwa besar di dunia seperti 9/11 dan lain- lain “mereka” akan paparkan dan tayang kepada masyarakat dunia lama sebelum peristiwa itu terjadi. Lihat gambar di bawah.

10. Kalau tak puas hati lagi tengok video ini.
11. Kenapa Dajal dan bala tenteranya suka menayangkan plan mereka dulu sebelum peristiwa itu terjadi? Ini supaya apabila Dajal akan mengaku dirinya Tuhan nanti, dia senang nak mengaku bahawa dia tahu segala-galanya di langit dan di bumi, seperti Tuhan. 
12. Orang yang lemah imannya mestilah akan tertipu dan beriman kepada Dajjal.
13. Berbalik kepada topik asal. MH370. Cara yang sama telah digunakan dalam peristiwa ini. Kali ini mereka menggunakan movie Madagascar 2.

14. Cerita ini ditayang pada tahun 2008 , tetapi meramalkan peristiwa pada tahun 2014. Baca betul-betul apa kami tulis selepas ini.

15. Dari segi lokasi , pulau Reunion tempat dijumpainya serpihan sayap MH370 terletak betul-betul di sebelah Madagascar. Adakah ini kebetulan?

16.  Mengikut bacaan arus ombak , kami meramalkan kerajaan akan menjumpai bangkai besar pesawat di dalam pulau Madagascar itu sendiri. Seperti yang ditunjuk di dalam movie ini. Tunggu 2 3 bulan lagi kalau tak percaya.

17. Dalam teori konspirasi paling kukuh, dan diakui oleh Tun M sendiri, MH370 dirampas oleh CIA menuju ke New York . Baca MH370: Dr. Mahathir Dakwa CIA Rampas Pesawat! untuk maklumat lanjut. Tun Mahathir tidak akan cakap melainkan dia tahu sesuatu. Ketahuilah bahawa Tun M adalah orang yang paling dibenci oleh Yahudi dan Amerika kerana pendirian beliau yang tegas melawan penjajahan Palestin.
18. Lihat apa yang tertulis pada depan kapal terbang ini. NY or Bust. Maknanya New York atau TERHEMPAS. Dalam movie ini kapal terbang ini memang menuju ke New York tetapi terhempas di tengah jalan. Adakah ini masih kebetulan?

19. Dalam movie ini,sayap kiri kapal terbang itu telah rosak dan diganti dengan kayu. Serpihan yang dijumpa semalam adalah serpihan dari sayap. Mungkinkah sayap itu hilang kerana badan kapal terbang dijumpai di Madagascar (seperti kita lihat dalam movie), tetapi sayapnya tiada dalam movie kerana ia tidak ada di pulau Madagascar , tetapi di Pulau Reunion?

20. Dalam dunia kawalan Dajjal , New World Order ini tiada istilah kebetulan. Anda salah jika anda berfikir sebegitu. Pihak kami sedang memerhati episod baru drama ini dengan penuh teliti. Nantikan artikel kami part kedua dalam masa terdekat. kami akan bongkar kesemuanya dalam masa terdekat. 
21.Server web ini mengalami kesesakan yang luar biasa. Ada dua kemungkinan di sini. Satu, memang ramai orang yang berkunjung di sini. Dua , ada tangan-tangan gelap yang tak senang hati dengan pendedahan berani ini. Kami akan berusaha sebaik mungkin untuk kekalkan server web ini terbuka.Kalau anda percaya dengan tulisan ini, lakukan bahagian tanggungjawab anda dengan berkongsi artikel ini kepada kenalan-kenalan anda. 
22. Sehingga bertemu di bahagian kedua. Salam Panji Hitam Dari Timur.

PAKLONG TULIS SENDIRI BENDA NI 🙂

Lelaki Ini Berkongsi Sindiket Penipuan Kerja Petik Buah Di Australia

Lelaki Ini Berkongsi Sindiket Penipuan Kerja Petik Buah Di Australia

Hal ini disampaikan sendiri oleh mangsa sendikit , BUKAN PAKLONG REKA REKA iaitu sekumpulan rakyat Malaysia yang kami jumpa sewaktu kami melalui daerah Robinvale, Australia pada penghujung April lalu. Walaubagaimanapun mereka yang menyampaikan kisah ini tidak mahu namanya dipaparkan oleh pihak kami.
Tujuan kami membongkarkan sendikit ini adalah untuk memberi kesedaran kepada mereka yang berhasrat untuk bekerja disana melalui cara yang dipaparkan ini.

Ramai yang menerima mesej melalui whatsapp, melalui email, melalui mulut kawan-kawan, saudara-mara berkenaan peluang pekerjaan kerja petik buah di Australia yang mana di gembar-gemburkan bergaji mewah hinggakan mampu mencecah RM3,000 ++ seminggu dan mampu mencecah RM15,000++ sebulan. Kes scam petik buah di Australia ini bukan saja melibatkan golongan peringkat pendidikan rendah malah ia juga melibatkan mereka yang mempunyai pendidikan taraf master. Apa yang menyedihkan lagi ada yang sanggup melepaskan kerja bergaji sekitar RM2,500 hingga RM4,000 di Malaysia semata-mata mahu mengejarkan peluang pekerjaan yang menjanjikan pulangan yang tidak pasti ini.

Ada ibu bapa pula yang tahu akan peluang ini tanpa berfikir panjang sanggup bergadai barangan kemas malah ada juga yang sanggup menjual tanah serta aset yang ada semata-mata mahu menanggung kos penghantaran anak mereka yang baru habis belajar dan yang mengangur untuk turut sama bekerja sebagai pemetik buah di Australia.
Agensi pekerja yang menawarkan sesi pekerjaan ini kebanyakannya tidak berdaftar dan ada yang menjalankan secara individu. Mereka ini mempromosikan tawaran melalui Facebook, Blog, Whatsapp dan social media lain seperti twitter & instagram. Ada juga yang lebih berani mempromosikan dalam group facebook komuniti setempat seperti Shah Alam Residence Bukit Beruntung Residence dan beberapa group komuniti penduduk yang lain. Sebaik saja ada mangsa yang berminat telah diperolehi maka selepas itu mereka akan deactivekan account facebook yang digunakan agar jejak mereka tidak dijejaki.

Mereka ini mensasarkan kepada siapa saja dan menggunakan isu-isu berkaitan bebanan hutang, tiada kerja di Malaysia, mereka yang dibuang kerja sama ada sektor awam atau swasta, bebanan keluarga dan sebagainya beserta dengan pelbagai janji manis seperti penginapan yang selesa, transport disana, kebajikan pekerja diutamakan kononnya serta peluang pekerjaan yang sentiasa ada bagi mereka yang mengikuti tawaran kerja yang dijanjikan. Malah ada agensi pekerjaan yang lebih berani dengan menawarkan permit pekerjaan sah dengan pakej-pakej pembayaran tertentu. Yang mana pakej yang mereka tawarkan itu mampu mencecah lebih dari RM15,000 seorang.
Hakikat sebenar semua ini hanya janji palsu untuk menarik minat mangsa agar mereka memperolehi keuntungan hasil janji palsu yang di khabarkan. Pekerjaan yang kononnya sentiasa menanti mereka sebenarnya perlu dicari sendiri. Tambah beliau kehidupan di Malaysia adalah jauh lebih selesa walau bergaji sekitar RM1,500-RM2,000 .Ini kerana setiap kali kerja di sebuah ladang telah habis maka semua pekerja perlu pindah disuatu tempat/daerah baru. Bagi mereka yang tidak mempunyai kereta maka barangan keperluan seperti barangan dapur terpaksa ditinggalkan dan perlu dibeli semua di tempat baru nanti.
Hal paling menyedihkan disini adakala apabila sudah penat bekerja di ladang maka majikan(kontraktor) tidak beri gaji dengan pelbagai alasan dan tidak terlepas juga dengan masalah majikan yang melarikan diri. Ada dikalangan mereka juga sengaja mencari kesalahan yang tidak wujud untuk memotong gaji-gaji pekerja. Walau telah diberitahu kesalahan tersebut bukan kesalahan dari kita namun alasan itu hanya didengari sekadar syarat dan kita tiada hak dalam tuntutan gaji yang dipotong. Kerana majikan ini tahu yang kita datang bekerja tanpa permit yang sah. Jadi tiada siapa yang akan mempedulikan dan laporan polis juga tidak akan dilayan sama sekali. Begitulah tertindasnya kami yang bekerja disini.
Pihak imegresen Australia juga semakin kerap menjalankan serbuan sewaktu bekerja hinggakan di penginapan juga ramai yang di tangkap pihak penguasa oleh kerana di kesan bekerja tanpa mempunyai dokumen sah.
Tambah beliau kehidupan pekerja Malaysia yang bekerja di Australia kadang-kala tertindas lebih teruk dari warga asing yang datang bekerja di Malaysia. Keadaan penginapan yang kotor, tiada masa menunaikan ibadah wajib, dan terpaksa berkongsi bilik berlainan jantina oleh sebab mahu mengurkan kos sara hidup disana.
Disebabkan kebanjiran rakyat Malaysia yang ingin bekerja di Australia ini juga telah menyebabkan pihak imegresen meningkatkan sekatan di semua lapangan terbang antarabangsa mereka dan akan menghantar semula mana-mana pelancong Malaysia yang didapati mahu datang untuk bekerja disana. Keadaan ini juga telah menyukarkan ramai pelancong Malaysia untuk masuk melancong kesana. Sumber

Dalam dunia ni, kalau nampak mudah sangat benda tu, scaaaam la tu :p

Amalkan Doa Ini, Doa Cepat Memiliki Rumah, InsyaAllah Tidak Sampai Setahun Dikurniakan Rezeki Rumah

Amalkan Doa Ini, Doa Cepat Memiliki Rumah, InsyaAllah Tidak Sampai Setahun Dikurniakan Rezeki Rumah

Di riwayatkan dari alhabib Tohir Alkaff, beliau mendapatkan dari Alhabib Thohir bin Muhammad bin Sholeh Alhamid (Tanggul), beliau berkata ini do’a dari Alhabib Sholeh Tanggul.

inilah DOA AGAR CEPAT MEMILIKI RUMAH :

ﺍﻟﻠﻬﻢ ﺭﺏ ﺍﻟﺒﻴﺖ
ﺃﺳﺄﻟﻚ ﺑﺠﺎﻩ ﺃﻫﻞ ﺍﻟﺒﻴﺖ
ﺃﻥ ﺗﻴﺴﺮ ﻟﻲ ﺧﻴﺮ ﺑﻴﺖ
ﺣﺘﻰ ﻻ ﻧﻘﻮﻝ ﻳﺎ ﻟﻴﺖ

Allahhumma robbal bait
As aluka bijahi ahlil bait
An tuyassiro li khoiro bait
Hatta la naqul ya lait.

== artinya

Ya allah engkau pemilik baitullah

Aku memohon dengan wasilah ahlil bait rosulallah

Agar engkau mudahkan untukku sebaik2nya rumah.

Sehigga aku tidak mengucap seandainya aku punya rumah,

InsyaAllah tidak sampai setahun kita sudah diberi rezeki rumah.

Jangan Lupa biasakan memberi sedekah untuk anak yatim minimal memberinya sekedar jajan dan usap kepalanya dengan penuh kasih sayang .

TIPS MENDATANGKAN RIZQI
Para ulama ‘arif

billah telah menyebutkan tips-tipsamalan yang dapat mendatangkan, menarik atau menghadirkan rizqi, yaitu:

1. Shalat dengan penuh khidmat dan khusyu’.

2. Membaca surat al-Waqi’ah di malam hari.

3. Membaca surat Yasin dan Tabarak di waktu pagi.

4. Mendatangi masjid sebelum dikumandangkan adzan.

5. Selalu dalam keadaan suci (jika ia batal langsung memperbarui wudhunya).

6. Melaksanakan shalat sunnah Fajar dan Witir di rumah.

7. Memakmurkan masjid ba’da shalat Shubuh hingga keluarnya matahari dengani’tikaf di dalamnya dan memperbanyak bacaan: “Yaa Kaafiy yaa Mughniy yaa Fattahyaa Razzaaq.”

Sedangkan dari Imam Syafi’i Ra. mengatakan bahwa: 4 hal yang dapat menarik rizqi:

1) Qiyamullail

2) Memperbanyak istighfar di waktu sahur

3) Senang bersedekah

4) Membaca dzikiran di awal siang hari dan di akhirnya.”

dan Ada empat sebab yang bisa mempersulit datangnya rezeki:

1. Tidur dipagi hari

2. Sedikit sholat

3. Malas

4. Khianat

Amalkan Doa Ini, Doa Cepat Memiliki Rumah, InsyaAllah Tidak Sampai Setahun Dikurniakan Rezeki Rumah

Amalkan Doa Ini, Doa Cepat Memiliki Rumah, InsyaAllah Tidak Sampai Setahun Dikurniakan Rezeki Rumah

Di riwayatkan dari alhabib Tohir Alkaff, beliau mendapatkan dari Alhabib Thohir bin Muhammad bin Sholeh Alhamid (Tanggul), beliau berkata ini do’a dari Alhabib Sholeh Tanggul.

inilah DOA AGAR CEPAT MEMILIKI RUMAH :

ﺍﻟﻠﻬﻢ ﺭﺏ ﺍﻟﺒﻴﺖ
ﺃﺳﺄﻟﻚ ﺑﺠﺎﻩ ﺃﻫﻞ ﺍﻟﺒﻴﺖ
ﺃﻥ ﺗﻴﺴﺮ ﻟﻲ ﺧﻴﺮ ﺑﻴﺖ
ﺣﺘﻰ ﻻ ﻧﻘﻮﻝ ﻳﺎ ﻟﻴﺖ

Allahhumma robbal bait
As aluka bijahi ahlil bait
An tuyassiro li khoiro bait
Hatta la naqul ya lait.

== artinya

Ya allah engkau pemilik baitullah

Aku memohon dengan wasilah ahlil bait rosulallah

Agar engkau mudahkan untukku sebaik2nya rumah.

Sehigga aku tidak mengucap seandainya aku punya rumah,

InsyaAllah tidak sampai setahun kita sudah diberi rezeki rumah.

Jangan Lupa biasakan memberi sedekah untuk anak yatim minimal memberinya sekedar jajan dan usap kepalanya dengan penuh kasih sayang .

TIPS MENDATANGKAN RIZQI
Para ulama ‘arif

billah telah menyebutkan tips-tipsamalan yang dapat mendatangkan, menarik atau menghadirkan rizqi, yaitu:

1. Shalat dengan penuh khidmat dan khusyu’.

2. Membaca surat al-Waqi’ah di malam hari.

3. Membaca surat Yasin dan Tabarak di waktu pagi.

4. Mendatangi masjid sebelum dikumandangkan adzan.

5. Selalu dalam keadaan suci (jika ia batal langsung memperbarui wudhunya).

6. Melaksanakan shalat sunnah Fajar dan Witir di rumah.

7. Memakmurkan masjid ba’da shalat Shubuh hingga keluarnya matahari dengani’tikaf di dalamnya dan memperbanyak bacaan: “Yaa Kaafiy yaa Mughniy yaa Fattahyaa Razzaaq.”

Sedangkan dari Imam Syafi’i Ra. mengatakan bahwa: 4 hal yang dapat menarik rizqi:

1) Qiyamullail

2) Memperbanyak istighfar di waktu sahur

3) Senang bersedekah

4) Membaca dzikiran di awal siang hari dan di akhirnya.”

dan Ada empat sebab yang bisa mempersulit datangnya rezeki:

1. Tidur dipagi hari

2. Sedikit sholat

3. Malas

4. Khianat

Suami Isteri Dianggap Berzina Sepanjang Perkahwinan Mereka Jika Melakukan Perkara Ini.

Suami Isteri Dianggap Berzina Sepanjang Perkahwinan Mereka Jika Melakukan Perkara Ini.

#Perkahwinan seumpama ini, Hari ini memang tersangat biasa kerana keluarga biasanya memilih jalan untuk menutup malu. Bila dapat tahu anak pregnant luar nikah, cepat cepat dikahwinkan.

Berdasarkan kenyataan tersebut, nikah itu TIDAK SAH, maka pasangan itu kelak hidup dalam zina sampai bila-bila Persoalan ini telah diajukan kepada seorang Imam, di mana banyak persoalan lain timbul dari persoalan pokok tersebut. Saya kongsikan bersama anda di sini kerana ianya amat penting:
Pasangan suami isteri dianggap berzina sepanjang perkahwinan mereka jika

Soalan 1: Apakah langkah yang sewajarnya sekiranya seorang gadis belum berkahwin didapati hamil anak luar nikah?

Gadis itu tidak boleh berkahwin sehingga bayi itu dilahirkan.

Soalan 2 : Sekiranya lelaki yang bertanggungjawab itu bersedia mengahwini gadis itu, bolehkah mereka bernikah?

Tidak. Mereka tidak boleh bernikah sehingga bayi itu dilahirkan.

Soalan 3 : Adakah pernikahan itu sah sekiranya mereka berkawin?

Tidak. Pernikahan itu TIDAK SAH. Seorang lelaki tidak boleh mengahwini seorang wanita hamil, walaupun lelaki itu merupakan ayah kepada bayi yang dikandung itu.

Soalan 4 : Sekiranya mereka bernikah, apakah tindakan mereka untuk memperbetulkan keadaan?

Mereka mesti berpisah. Perempuan itu mestilah menunggu sehingga melahirkan, atau sehingga sah dia tidak mengandung, barulah mereka boleh bernikah sekali lagi,secara sah.

Soalan 5 : Bagaimana sekiranya keadaan itu tidak diperbetulkan?

Maka mereka akan hidup di dalam zina kerana pernikahan itu tidak sah.

Soalan 6 : Apakah hak seorang anak luar nikah?

Kebanyakan pendapat mengatakan bahawa anak itu TIADA HAK untuk menuntut apa-apa daripada ayahnya.

Soalan 7 : Sekiranya hukum mengatakan lelaki itu bukan ayah kepada anak tersebut, adakah itu bermakna dia bukan mahram kepada anak perempuannya sendiri?

Ya. Dia tidak boleh menjadi mahram.

Soalan 8 : Sekiranya seorang lelaki Muslim Dan seorang wanita Muslim (atau bukan Muslim) ingin bernikah setelah bersekedudukan, apakah tindakan yang sewajarnya?

Mereka mesti tinggal berasingan segera Dan menunggu sehingga perempuan itu haid satu kali sebelum mereka boleh bernikah.

Soalan 9 : Sekiranya saya kenal/tahu seseorang di dalam keadaan ini, apakah saya perlu memberitahu kepadanya, atau lebih baik menjaga tepi kain sendiri?

Anda wajib memberitahu, kerana itu sebahagian tanggungjawab anda sebagai saudaranya. Mereka harus diberi peluang untuk memperbetulkan keadaan mereka, kalau tidak semua keturunan yang lahir dari pernikahan tidak sah itu adalah anak-anak yang tidak sah taraf.

Kesimpulannya: Ibu bapa, saudaramara, org2 kampung, tok2 imam, tok2 kadi Dan saksi-saksi yang tahu akan keadaan tersebut tetapi mendiamkan, membiarkan atau membenarkan perkahwinan tersebut diteruskan maka mereka juga tidak terlepas daripada menanggung azab dan seksaan samada didunia atau pun diakhirat


Tolong jangan abaikan text ini. Ini merupakan satu perkara yang serius. Jadi, fahami dan dalami betul-betul dan bincanglah dengan Imam/ustaz sekiranya perlu.

Mafhumnya: Katakanlah: Sesungguhnya sembahyangku Dan ibadatku, hidupku Dan matiku, hanyalah untuk Allah Tuhan yang memelihara Dan mentadbirkan sekalian alam

USTAZ ROSLI AL HAFIZ

Bukti Kejadian Rempuhan Trak Di Nice,Perancis Tempoh hari Angkara Mossad

Bukti Kejadian Rempuhan Trak Di Nice,Perancis Tempoh hari Angkara Mossad

sumber- bumiyangtercinta

Pada 14 July 2016, telah berlaku satu lagi kes yang “menggemparkan” dunia di bandar Nice, Perancis. Kejadian tersebut berlaku pada pukul 10.30 malam (waktu tempatan).

Menurut laporan media (yang dikawal), Seorang pemandu trak warga negara Tunisia telah merempuh orang ramai di bandar Nice, Perancis. Nama pemandu tersebut ialah Mohamed Lahouaiej Bouhel (31 tahun).

Kononnya seramai 84 orang disahkan terbunuh dalam insiden itu termasuk 10 kanak-kanak, 202 lagi cedera dan 53 pula kritikal. Sementara itu, 25 orang mangsa lagi menjalani sokongan nyawa.

Betulkah?

Mari kita siasat…….

Tidak ada sebarang rakaman CCTV sehingga kini dan hanya ada satu rakaman dari kamera biasa. Itupun tidak menunjukkan berlaku sebarang pelanggaran dan trak itu bergerak perlahan.


Tidak ada sebarang rakaman video dari handphone para penonton yang berjumlah lebih 10,000 orang yang berada disitu untuk menyaksikan acara letupan mercun bunga api.

Tidak ada sebarang Ambulans muncul selepas hampir sejam “serangan” tersebut. Sepatutnya Ambulans akan muncul jika berlaku sebarang kemalangan. Tidak ada sebarang bantuan kecemasan muncul selepas hampir sejam “serangan” tersebut.

Kelihatan mayat bergelimpangan dan telahpun dimasukkan ke dalam bag mayat. Tetapi mana petugas kecemasan yang sedang bertugas? Kelihatan ramai pengunjung di situ tetapi tidak ada seorang pun yang merakamnya didalam handphone. Kenapa? Kerana semua ini adalah lakonan sahaja.





Malah ada mayat yang ditinggalkan sehingga esok pagi. Kenapa?

Gambar dibawah jelas menunjukkan bahawa mereka meletakkan patung untuk berlakon sebagai “mayat”.


Jika dilihat di bahagian cermin depan trak tersebut terdapat beberapa lubang bekas tembakan. Cuba lihat betul-betul. Sebenarnya itu adalah “sticker” atau pelekat yang biasa digunakan oleh pengarah filem Hollywood untuk filem mereka. Sebab itu “sticker” itu berkilat ditengah-tengah lubang kerana terkena cahaya kamera.





Polis juga menggunakan besi untuk menebuk lubang di pintu trak untuk menipu kononnya berlaku tembakan.


Berita media (yang dikawal) mengatakan bahawa lelaki itu telah memandu trak dengan kelajuan 40 MPH (batu/jam) dalam tempoh 30 minit. Tetapi lelaki tersebut hanya berjaya memandu sejauh 1 batu.
Kalau 40 MPH (batu/jam) sepatutnya dia telah memandu sejauh 20 batu. Jadi dia sebenarnya hanya memandu dengan kelajuan 2 MPH (batu/jam).

Media juga mengatakan bahawa lelaki tersebut memiliki senapang. Tetapi dia tidak menembak sesiapapun. Dia juga tidak melarikan diri selepas “kejadian” tersebut.

Tidak ada sebarang kesan darah di trak tersebut walaupun lelaki tersebut telah ditembak oleh polis.
Sejak 2005, Semua kenderaan di UK dan USA telah dipaksa untuk memasang sistem “cell network remote control”.Besar kemungkinan trak tersebut telah di “remote control” oleh MOSSAD dan lelaki tersebut telah terperangkap didalam trak tersebut.

Sebab itu dia tidak dapat melarikan diri dan apabila polis sampai, mereka menembaknya supaya lelaki tersebut tidak akan menceritakan apa yang sebenarnya terjadi.

Lihatlah apa yang sedang dirancang oleh Yahudi Illuminati selepas “serangan” di bandar Nice, Perancis.

Kesimpulan
Setiap peristiwa yang besar yang berlaku di bumi ini seperti WTC 9/11, Pengeboman di Bali, MH370, MH17, Peperangan di Iraq/Syria……..dan banyak lagi, semuanya adalah dirancang dengan teliti dan dilaksanakan oleh MOSSAD.

Siapakah yang memiliki MOSSAD?

Dia adalah Jacob Rothschild.


Sumber rujukan:
http://www.newnationalist.net/2016/07/16/observations-on-the-nice-truck-attack/
http://www.newnationalist.net/2016/07/18/which-is-the-real-nice-truck-driver/
http://82.221.129.208/ifyouareinamericayouprobablycantseethisai7.html
http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=136410
http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=136433
http://www.newnationalist.net/2016/07/19/why-staged-deceptions-are-used-more-than-pure-false-flags/
http://themillenniumreport.com/2016/07/nice-brings-to-mind-operation-gladio/http://investmentwatchblog.com/france-to-conduct-illegal-bomb-strikes-in-syria-following-nice-attack/

8 Ayat Sensitif Yang Suami Tak Boleh Ucapkan pada Isteri walaupun Ketika Bergaduh

8 Ayat Sensitif Yang Suami Tak Boleh Ucapkan pada Isteri walaupun Ketika Bergaduh

Tipulah jika ada pasangan yang tidak pernah bergaduh disepanjang tempoh perkahwinan yang dibina bersama.

Berjauh hati, bermasam muka, merajuk, berselisih faham adalah perkara lumrah yang biasa berlaku dalam perkongsian rumah tangga.

Ia akan berlaku walaupun untuk sekali sekala.

Pergaduhan antara suami isteri kadangkala berlaku apabila perasaan tidak puas hati wujud, ataupun apabila salah seorang daripada mereka sedang memendam rasa terlalu lama.

Justeru, komunikasi yang baik dan berterusan antara suami isteri adalah elemen paling penting untuk mengekalkan keutuhan rumah tangga yang dibina dengan cinta dan kasih sayang.

Namun begitu, pergaduhan antara suami isteri merupakan situasi yang tidak dapat dielakkan lagi.

Apabila hal ini berlaku, suami isteri dinasihatkan untuk menjaga batas-batas tertentu.

Ini kerana pelanggaran “sempadan” tersebut akan menyebabkan pergaduhan menjadi semakin buruk.
AYAT SENSITIF & PANTANG LARANG SEMASA BERGADUH

elakkan bergaduh. Kerana semua perkara boleh diselasaikan dengan ‘sabar’. * image by seeinglight

Janganlah melampau-melampau ketika bergaduh.

Disini saya ingin menyenaraikan beberapa perkara yang perlu diberi perhatian oleh suami isteri dalam kehidupan rumah tangga mereka, yang dinyatakan oleh Ustaz Dato Kazim Elias dalam bukunya, Duhai Wanita Permaisuri Hati

Ingat, ada lapan perkara apabila suami isteri bertengkar, jangan sesekali menyebutnya!

1. JANGAN MENYEBUT DAN MELIBATKAN IBU BAPANYA

Kita hanya bergaduh dengannya dan bukan dengan ibu bapanya.

Maka jangan sesekali menyebut sesuatu yang boleh menghina ibu bapanya. Ucapan seperti. “Menyesal aku terima pinangan mak ayah hang dulu..” atau “Mak dengan anak serupa sahaja perangainya..” adalah antara ucapan yang sangat ditegah.

Ucapan-ucapan seperti itu adalah suatu penghinaan terhadap pasangan kita dan ibu bapanya.

Melibatkan ibu bapa dalam pergaduhan akan menyebabkan pasangan yang dihina ibu bapanya itu akan menjadi bertambah berang dan perkara yang lebih buruk mungkin terjadi.

2. JANGAN SESEKALI MENGUNGKIT SETIAP PEMBERIAN YANG KITA BERIKAN.

Pasangan suami isteri yang diikat dengan ikatan pernikahan yang sah dan suci ini biasanya sudah bersatu hati untuk saling bekerjasama dan bantu-membantu dalam mengukuhkan rumah tangga yang dibina.

Antaranya dengan menunjukkan kasih sayang dan memberikan barangan bersifat material kepada pasangan.

Ada masanya kita belanja pasangan kita sepasang baju, memberi bunga atau apa-apa sahaja yang menggembirakan hatinya.

Jadi jangan ungkit terhadap apa yang kita pernah berikan kepada pasangan.

Jangan sesekali katakan padanya, “saya belikan abang baju yang mahal dulu, itu pun tak reti nak jaga..”atau “Tak kenang budi, orang dah tolong banyak pun dia membebel lagi..”

Perbuatan itu hanya akan mengguris perasaannya dan menunjukkan ketidakikhlasan kita ketika memberikannya dahulu.

Perbuatan mengungkit juga hanya akan merugikan pahala kita.

3. JANGAN SEBUT KITA INGIN MENINGGALKANNYA.

Gaduh-gaduh pun, janganlah sesekali kita berkata kepadanya bahawa inilah kali terakhir kita berjumpa dengannya dan selepas ini kita tidak mahu menemuinya lagi.

Jangan cakap seperti itu.

Ini seolah-olah kita sudah tidak mahukan pasangan kita lagi.

Terguris hati pasangan jika mendengar kata-kata seperti, “kalau abang tahu sayang buat macam tu lagi, sayang tak akan jumpa abang lagi..” atau “Perangai awak ni buat saya nak kawin lagi sorang dengan orang lain tau tak?!..”.

Jangan perbesarkan pergaduhan kita dengan kata-kata seperti ini.

4. JANGAN BERTENGKAR DEPAN ANAK-ANAK

Kalau pun kita tengah bergaduh, janganlah bertengkar dihadapan anak-anak.

Bimbang ia akan menjadi contoh yang tidak baik kepada mereka.

Ada suami yang mencengkam rambut isteri dihadapan anak-anak. Kemudian kepala isteri digoncang-goncang dan didera dengan pelbagai tindakan lagi.

Jangan lakukan ini dihadapan anak-anak. Tapi tidak bermakna kita boleh lakukan secara sembunyi-sembunyi pula.

Tindakan ini akan dilihat oleh anak-anak sehingga boleh membentuk persepsi dalam minda mereka bahawa semua lelaki itu jahat. Atau bila perempuan buat salah maka lelaki boleh berkasar dengannya.

Bahkan, ia juga boleh mengganggu emosi anak-anak sehingga menyebabkan mereka fobia untuk berumahtangga kelak.

5. JANGAN MENGANGKAT TANGAN ATAU MEMEGANG SEBARANG OBJEK

Jangan sesekali kita mengangkat tangan untuk tujuan memukul isteri kita.

Begitu juga dilarang menggunakan apa-apa objek untuk memukul, ia akan menambah keretakan rumahtangga, malah boleh menjadi kes dera tanpa kita sedar.

Jika seorang suami suka mendera isteri, itu bermaksud dia bukanlah pasangan yang baik. Bahkan dia bukanlah pasangan yang kuat, kerana orang yang kuat adalah orang yang mampu manahan sabar.

Sebagai ketua keluarga, kita kena pandai mengawal keadaan, bukannya menyumbang kepada hubungan yang makin teruk.

6. JANGAN SEBUT KEKURANGAN PASANGAN

Janganlah kita menghina isteri atau suami untuk apa tujuan sekalipun ketika bergaduh.

Lebih-lebih lagi yang dihina itu adalah bahagiaan anggota tubuh badannya. Ini perkara sensitif buat pasangan.

Sewaktu kita bersetuju bernikah dengannya, bermaksud kita juga setuju untuk menerima kekurangan yang ada pada dirinya.

Walaupun kekurangan itu wujud selepas perkahwinan, kita harus menerima isteri seadaanya.

Sentiasa ingatkan diri untuk mengawal lidah sewaktu bergaduh.

Bak kata orang tua-tua, terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya.

7. JANGAN TINGGIKAN SUARA SEHINGGA RAMAI ORANG DENGAR

Ketika bergaduh, jangan sesekali meninggikan suara dengan tujuan menengkingnya sehingga ramai yang boleh mendengar.

Perbuatan itu hanya akan memalukan dan menjatuhkan maruahnya dihadapan semua orang. Lebih-lebih lagi ditempat awam.

Jagalah maruah pasangan kita. Maruah dia, maruah kita juga. Ia ibarat membuka pekung dan kelemahan kita dalam hidup berumah tangga.

Pasangan yang ditengking itu pasti akan terasa dengan kita. Bahkan akan menjatuhkan dirinya daripada kita.

Jangan memanjang-manjangkan pergaduhan.

Jangan lama-lama bertengkar, cukuplah hanya untuk sementara waktu.

Sudah habis bergaduh, berdamailah. Kadang-kadang kita perlu buat tidak tahu sahaja yang kita baru bergaduh.

Pujuklah pasangan kita dengan kata-kata yang menyejukkan jiwa.

Memanjangkan pergaduhan tidak dapat mengubah keadaan. Sebaliknya dengan bertenang dan berdamai itu lebih baik untuk membaiki hubungan atau masalah yang menimpa pasangan.

Maka, jangan kita sengaja merosakkan rumah tangga yang dibina dengan perbuatan yang melampau ketika bergaduh.

Jangan juga kita hanya bergaduh semata-mata untuk mahukan perhatian daripada pasangan.

Penutup: Wujudkan rumahtangga yang harmoni

Walaupun perkara ini adalah asam garam kehidupan rumah tangga, hendaklah kita mengawal emosi dan amarah kita.

Jika kita mahukan anak yang sihat akhlak dan rohaninya, maka perkara ini sebenarnya bermula daripada kita sendiri, ibu bapa.

Kerana anak-anak belajar dari pemerhatian kelakuan ibu bapa mereka.

Jika artikel ini bagus, mohon anda share dengan sahabat lain di facebook anda. Semoga bermanfaat kepada pembaca tudung si comel!

3 Cara Mudah Hilangkan Sakit Pinggang, Sakit Leher Tanpa Ubat Klinik

3 Cara Mudah Hilangkan Sakit Pinggang, Sakit Leher Tanpa Ubat Klinik

Siapa yang di sini seringkali sakit pinggang dan lehernya sering tegang saat kerja? Mungkin sukar berdiri selepas duduk seharian di pejabat?

3 cara berikut ini jika dilatih secara teratur dapat menyingkirkan sakit penyakit yang tidak perlu. Cara ini dapat juga melatih otot tubuh bahagian atasmu hingga tidak mudah sakit lagi.

1. Regangan otot dada

Cari sudut dinding di berdekatan anda seperti yang kelihatan di gambar, tekan tapak tangan anda di dinding dan tolak tubuh anda ke depan. Campurkan dengan gerakan putaran pinggang. Di luar itu tambahkan juga dengan pernafasan yang dalam dan lambat hingga otot dada dirangsang untuk bergerak. Latihan ini dapat dilakukan selama 30 saat diakhiri dengan rehat sebentar, dan lakukan latihan ini berulang sebanyak 3 kali.

2. Teknik renggangan dengan bola tenis

Teknik renggangan ini memerlukan 1 benda tambahan iaitu sebuah bola tenis. Latihan ini dapat membantu otot dada yang mungkin kaku kerana duduk terlalu lama memperoleh sifat elastiknya kembali. Latihan ini dimulkan dengan memegang bola tenis dengan kedua tangan dan gerakkan di bahagian dada secara perlahan-lahan. Setelah melakukan gerakan ini selama 1 minit, berehatlah selama 5-10 saat dan lakukan latihan ini berulang sepanjang 3 kali.

3. Renggangan dengan belon untuk punggung bahagian atas

Belon seperti yang pada gambar dapat membantu kita melakukan renggangan di bahagian punggung. Posisikan belon di punggung bahagian atas, letakkan kedua tangan di bahagian kepala dan jangan biarkan tangan sampai ke lantai, pertahankan posisi itu dan gerakkan badan ke atas dan ke bawah. Bila di bahagian tertentu ada rasa sakit yang dirasakan, berhentilah sebentar di bahagian itu. Setelah bergerak selama 10-15 saat, rehat sebentar dan lakukan kembali berulang selama beberapa kali.

Dalam beberapa latihan yang pertama, gerakan-gerakan ini mungkin dapat menyebabkan sedikit rasa sakit pada sisi tertentu. Namun janganlah cemas kerana seiring dengan latihan yang semakin kerap, rasa sakit itu bakal beransur-ansur hilang dan anda akan merasa jauh lebih relaks.

SUMBER : TAWAURIANS

20 Dosa Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan Yang Dibenci Oleh Musuhnya

20 Dosa Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan Yang Dibenci Oleh Musuhnya

Telah lama Presiden ke-12 Turki Recep Tayyip Erdogan dipandang sebelah mata. Untuk mengetahui sebahagian yang dilakukan Erdogan, ianya dikatakan seperti berikut:

1. Produk Domestik Nasional Turki telah meningkat. Erdogan membawa negerinya melakukan lompatan ekonomi yang besar.

2. Turkish Airline meraih anugerah diantara penerbangan yang baik.

3. Erdogan dalam 10 tahun pemerintahannya telah mendirikan 125 universiti baru, 189 sekolah baru, 510 rumah sakit baru dan banyak kelas baru yang modern.

4. Ketika krisis ekonomi menimpa Eropah dan Amerika, universiti-universiti Eropah dan Amerika menaikkan yuran kuliah. Sedangkan Erdogan membebaskan seluruh biaya kuliah dan sekolah bagi rakyatnya dan menjadi tanggungan negara.

5. Pendapatan per kapita penduduk Turki yang dahulunya hanya 3,500 dolar pertahun, meningkat pada tahun 2013 menjadi 11,000 dollar per tahun dan Erdogan berjaya menaikkan nilai tukaran mata wang Turki.

6. Di Turki, negara sedang mengupayakan dengan bersungguh-sungguh membiayai ribuan ilmuwan bagi melakukan penelitian ilmiah untuk menuju kemajuan.

7. Di antara keberhasilan politik terbesar Turki adalah keberhasilan Erdogan mendamaikan dua bahagian Cyprus yang bertikai, menghentikan pertumpahan darah, dan berbaik kepada Armenia, sehingga menyelesaikan permasalahan yang sudah lama.

8. Gaji dan upah meningkat mencapai 300%. Dan gaji pegawai baru meningkat dari 340 lira Turki menjadi 957 lira. Dan jumlah pencari kerja menurun dari 38% menjadi 2%.

9. Di Turki, gaji guru menyamai gaji doktor.

10. Di Turki telah dibangun laboratorium IT dan pangkalan data moden yang melatih pemuda-pemuda Turki.

11. Erdogan pernah duduk berhadapan dengan seorang kanak-kanak perempuan yang usianya masih 12 tahun, tampil dalam siaran langsung televisyen, berdebat dan berdiskusi tentang pembangunan Turki masa depan. Beliau menghormati kecerdasan dan semangat anak tersebut. Sekaligus beliau didik anak-anak Turki keteladanan dalam berdebat dan berdiskusi serta membaca masa depan.

12. Erdogan memberikan tamparan keras kepada Israel, dan beliau memaksa Israel meminta maaf kerana kapal Marmara yang ditembak Israel. Dan Turki memberikan syarat pencabutan embargo Gaza untuk menerima permintaan maaf tersebut.

13. Erdogan berikan kritikan tajam terhadap orang-orang yang bertepuk tangan terhadap pidato Shimon Perez dalam pertemuan ekonomi dunia, dan beliau berkata sebelum keluar dari ruangan dan pulang ke Turki: “Memalukan kalian bertepuk tangan terhadap pidato ini, padahal Israel telah membantai ribuan anak dan wanita di Gaza…”

14. Erdogan menolak anak gadisnya membuka hijab saat sekolah. Maka beliau kirim anaknya sekolah di Eropah agar tetap berhijab, sebelum hijab dibolehkan di kampus-kampus Turki.

15. Erdogan satu-satunya kepala negara bersama istrinya mengunjungi Burma dan bertemu dengan kaum Muslimin di sana dari kawasan Myanmar yang dapat bencana.

16. Erdogan menghidupkan kembali pengajaran Al Quran dan Hadits di sekolah-sekolah negeri, setelah hilang selama hampir 90 tahun, dihilangkan pemerintah sekular.

17. Erdogan menetapkan kebebasan berhijab di kampus-kampus Turki dan di parlimen.

18. Erdogan lah pemimpin muslim yang membuat lampu di jambatan gantung terbesar di dunia iaitu di pantai Laut Hitam dengan penerangan yang sangat besar bertuliskan “Bismillahirrahmanirrahim”

19. Erdogan mengembalikan pembelajaran bahasa Uthmaniyah yang berhuruf Arab di sekolah-sekolah negeri

20. Lebih 10 ribu kanak-kanak muslim yang berumur 7 tahun dengan penuh bangga akan memulai kewajiban solat berjemaah dan menghafal Al Quran.

Dan banyak lagi, masya Allah.

Semoga pemimpin negara kami dapat meniru tindakan positif dan baik yang telah dilakukan oleh Erdogan. Ameen.

Inilah Cara Sangat Mudah Menghilangkan Karang Gigi !! Sepantas 3 hari!

Inilah Cara Sangat Mudah Menghilangkan Karang Gigi !! Sepantas 3 hari!

#Tahi gigi adalah mineral deposit berwarna kuning atau coklat yang melekat pada gigi, yang boleh mengakibatkan periodontitas, terlebih bila dilewatkan begitu saja tanpa ada usaha untuk membersihkannya.

#Untuk menyingkirkan karang gigi, umumnya orang bakal pergi ke doktor, namun sesungguhnya, anda boleh juga melakukan prosedur ini sendiri dirumah.

#Namun yang perlu diingat iaitu, cara ini tidak akan menghilangkan karang gigi secepat yang dikerjakan oleh doktor gigi. Untuk menyingkirkan karang yang terkumpul, ada beberapa pilihan rawatan.

Beberapa bahan yang diperlukan iaitu:

1. Hidrogen peroksida
2. Air
3. Serbuk soda kue
4. Garam
5. Antiseptik pencuci mulut
6. Dental pick
7. Berus gigi

Langkahnya:

#Campur satu cawan hidrogen peroksida dengan 1/2 cawan air hangat, lalu kumurlah dengan gabungan itu sepanjang satu minit. Buang, lalu basuh dengan 1/2 cawan air sejuk.

#Alat yang paling umum serta berkesan untuk singkirkan karang gigi iaitu baking soda. Campur 1 sudu makan baking soda dengan 1/2 sudu teh garam dalam cawan. Lalu, rendam berus gigi di air hangat serta celupkan dalam gabungan.

#Awalilah memberus gigi
Anda memakai gabungan itu. Semua sistem mesti dikerjakan sepanjang 5 minit.

Basuh mulut dengan antiseptik pencuci mulut.

Pakai dental pick untuk bersihkan karang pada gigi. Kerjakan dengan hati-hati, supaya tak mengikis serta mengakibatkan kerosakan gusi anda.

Untuk mendapatkan gigi putih bak mutiara serta senyum yang indah ikuti panduan dibawah ini:

1. Pengambilan keju.

Makanlah keju Switzerland atau cheddar saat sebelum makan, hal itu bakal menolong meneutralkan asid pencetus karang gigi.

2. Strobery serta tomato.

Tomato serta strobery adalah buah yang mengagumkan untuk melindungi kesihatan mulut, lantaran keduanya kaya vitamin C. Kedua-duanya boleh memutihkan gigi serta melembutkan karang gigi. Cukup gosokkan segera tomato serta strobery ke gigi serta diamkan sepanjang 5 minit.

Anda boleh lakukan langkah yang sama, memakai makanan lain yang juga kaya vitamin C, seperti limau nipis, limau, lemon, lada serta betik. Kemudian, basuh mulut anda memakai kombinasi yang diperbuat daripada baking soda serta air hangat.

Berikut panduan untuk melindungi kesihatan mulut:
Anda mesti teratur memakai benang gigi.

Bersihkan mulut anda dengan cara alami memakai air liur yang dicetuskan dari makanan pedas yang bakal membuahkan kelenjar ludah.

Untuk mencegah bakteria berkembang biak, gosok gigi memakai kulit oren saat sebelum tidur tanpa dibasuh.

Masa memberus gigi, pakai berus gigi yang lembut serta buat pergerakan menegak. Pastikan sentiasa untuk membersihkan bilik pada gusi serta gigi.