Month: September 2016

Ini Pengalaman Bisnes Dr Azizan yang buat dia Lebih dari LAYAK Pegang Gelaran Phd !!!

Ini Pengalaman Bisnes Dr Azizan yang buat dia Lebih dari LAYAK Pegang Gelaran Phd !!!

Saya tertarik dengan beberapa komen bahawa bagaimana saya mengajar tentang bisnes dan pemasaran sedangkan (kata mereka) saya tidak pernah run bisnes.

Tulisan saya ini agak panjang tetapi ia akan meletupkan sel otak anda Insha Allah untuk berfikir. Di sini suka saya kongsikan senarai pengalaman perjalanan bisnes saya. Dan faham satu perkara penting, di Malaysia, anda bukan boleh sesuka hati sebut anda jutawan melainkan anda benar-benar bayar cukai selayaknya kepada LHDN. Dibawah ini adalah perjalanan saya dalam berniaga walaupun mula kecil dan tiada modal hingga kini :-

1. First time saya “berniaga” adalah jual nasi lemak dan bihun goreng di sekolah rendah, sekolah Cina – Darjah 2 (1982).

2. “Perniagaan” seterusnya adalah darjah 4, mengajar tuisyen kepada 2 budak darjah 1, budak Melayu sekolah Cina. Ibu dan ayah mereka minta saya tolong ajar tuisyen dan saya dibayar satu subjek RM25/sebulan. Saya mengajar 3 subjek sahaja – 1984.

3. “Perniagaan” seterusnya adalah mengajar tuisyen kepada pelajar PMR – Umur 16 tahun.

4. Mula ‘bermain’ saham pada umur 17 tahun menggunakan akaun kakak.

5. Umur 18: Ambil exam insuran dan jadi agen Insuran – tidak pernah close case.

6. Umur 18: Jual vacuum cleaner Rainbow Hydrocleaner. Buat demo by appointment dari rumah ke rumah. Berjaya jual berpuluh biji, patutnya dapat RM550/biji tapi tak dapat duit sebab leader kata saya bawah umur – Duit tak dapat.

7. Umur 18: Jadi broker agen hartanah untuk Raine Horne Zaki Partners – 1 biji hartanah pun tidak mampu jual.

8. Umur 19-22: Masuk UiTM (Dulu ITM) Segamat. Mula berniaga dalam kolej. Jual nasi lemak/ nasi goreng/ bihun/ ambil order upah dobi/ jual rokok/ jual kalkulator/ bantal/ tempahan fotostat buku / ajar tutorial/ jual handphone (handphone baru masuk Malaysia).

9. Umur 22-24: Kerja mula basic RM1,500/bulan dan sambung belajar secara part-time pada waktu yang sama.

10. Umur 24 (1998) – 26 (2000) : Berhenti kerja dan berniaga.
– Jual kelapa – gagal
– Jual sabun basuh baju – gagal
– Jual produk kesihatan- gagal
– Agen Kontrak Pengilangan GMP produk kesihatan-gagal
– Berhutang dengan along/ bank – hampir bankrup / mati

11. Umur 27 (2/1/2001): Mula bekerja sebagai trainee door to door marketing & sales untuk produk kad kredit HSBC (100% Komisen) di bawah syarikat pemasaran di Melaka dan pada masa yang sama ambil exam Unit Trust untuk cuba jadi agen unit amanah secara part-time tapi tidak menjadi.

12. Umur 27 (1/9/2001): Masih bekerja syarikat yang sama. Berjaya lalui seluruh latihan dan melayakkan diri untuk ditawarkan memulakan syarikat perniagaan sendiri, syarikat pemasaran dan pengiklanan kontrakdi bawah prinsipal tersebut di Melaka untuk projek pemasaran client HSBC Bank dan kemudian Standard Chartered Bank.

13. Umur 28 (2002) – Dari 1 orang dalam syarikat menjadi 300 orang. Portfolio pemasaran terbesar di Malaysia untuk client TMNet Streamyx.

14. Umur 29 (2003): Syarikat pemasaran Regal-Tycoon Holdings dinobatkan syarikat kontrak pemasaran terbaik di bawah prinsipal untuk projek TMNet dan mendapat anugerah ‘Owner of the Year’ dan ‘Chairman’s Platinum Award Winner 2003′. Hanya 11 orang dari seluruh dunia. Portfolio client ketika itu mencecah RM15 juta setahun.

15. Umur 30 (2004) : Expansion syarikat ke KL. Projek TMNet & Celcom.

16. Umur 31 (2005): Syarikat berkembang ke Pulau Pinang.

17. Umur 32 (2006): Syarikat berkembang ke Johor Bahru dan total portfolio client syarikat melebihi RM60 juta. Projek termasuk TMNet & Digi.

18. Umur 33 (2007): Prinsipal minta kembali ke Kuala Lumpur selepas expansion dan dinobatkan sebagai Ketua Organisasi Malaysia dan syarikat mempunyai portfolio menghampiri RM100 juta. Portfolio: TMNet, MAKNA, WWF dan Budimas.

19. Umur 34 (2008): Menamatkan kontrak syarikat dengan prinsipal dan decided untuk run independant syarikat pengiklanan dan pemasaran saya tanpa bergantung kontrak dengan mana-mana prinsipal. Dan mula established syarikat sebagai akredited advertising agency and marketing consultant firm. Dan masih run sehingga hari ini.

20. Umur 35 (2009) : Set-up beberapa buah syarikat lain di bawah Richworks Group of Companies termasuk Event Organiser, Training & Coaching, Marketing Consultant Firm, Corporate Services, Publications company, Property Investment Companies dan banyak lagi. Boleh baca di laman web Richworks.

21. Umur 41. Kepuasan hari ini Alhamdulillah adalah apabila dapat membantu lebih ramai anak bangsa membuka minda dan berkongsi ilmu pengalaman melalui seminar-seminar atau perkongsian secara online samada secara percuma atau berbayar. Komited menggunakan seluruh pengalaman jatuh bangun untuk terus membantu ramai di Malaysia dan misi seterusnya adalah seluruh dunia Insha Allah. Setakat hari ini, lebih 650,000 orang yang telah hadir program anjuran kami Masya-Allah Tabarakallah.

*Saya percaya dengan prinsip, jika anda mahu mengajar orang lain jadi usahawan dan jutawan yang berjaya, anda sendiri mestilah telah terbukti berjaya dan membayar cukai yang membuktikan anda telah mencapai tahap yang membuktikan anda boleh berkongsi ilmu dan pengalaman dengan orang lain.

Saya tidak percaya dengan apa sesetengah orang di mana untuk berjaya dalam bisnes mesti kena anak orang kaya, mesti ada banyak modal, mesti kena dapat pinjaman kerajaan atau bank.

Dan saya juga percaya matlamat membina perniagaan adalah untuk membina kekuatan ekonomi dan kewangan agar dapat membayar zakat serta membantu lebih ramai orang lain Insha Allah.

Kenapa saya share ini?

1. Saya tidak suka bila ada yang kata, susah nak berniaga nak start kena guna banyak modal. Belum apa-apa mentaliti dah kata susah then susahlah.

2. Saya tidak suka orang kata saya jual air liur. Jika air liur begitu senang dijual, kenapa tidak semua orang boleh buat seminar dan create result sebagaimana begitu banyak kejayaan anak didik kami Insha Allah. Boleh tonton di YouTube: Azizan Osman. Saya membantu mereka yang mahu dibantu dan mahu dibimbing. Masa, dewan, sound system dan macam-macam lagi kos. Ini semua bukan percuma. Walaupun banyak seminar kami sebelum ini adalah percuma.

3. Saya bukan pakar motivasi. Saya berkongsi dan bercakap berdasarkan pengalaman yang telah terbukti Insha Allah serta formula-formula yang saya kumpulkan dan simpulkan agar lebih mudah orang lain follow.

4. Seminar saya ada yang free, contohnya seminar online 4-jam, ia adalah free. Ada yang RM30/orang dan ada yang beribu ringgit bergantung kepada apakah komitmen masa dan tahap pengalaman serta formula yang saya kena berikan. Universiti pun tidak free. Dan tidak ada sesiapa pun yang dipaksa untuk membayar apa-apa jika anda tidak mahu belajar dari saya. Baca buku dan baca melalui internet jika anda mahu. Cuma, saya ajar ikut apa yang telah terbukti berjaya kepada saya dan anak-anak didik saya yang telah aplikasikan apa yang saya bimbing mereka Insha Allah.

5. Saya amat mementingkan tindakan dan Result. Dan saya tahu seminar saya bukan untuk semua orang. Tetapi sesiapa yang pernah benar-benar laluinya, ikutinya dan aplikasikannya, Insha Allah akan dapat result yang luar biasa.

Saya ada bukti-bukti kejayaan anak-anak didik saya. Jika mereka belajar dan belum berjaya, saya yakin itu adalah kerana mereka tidak benar-benar komited melakukan tindakan dan komitmen mengaplikasikannya atau ia hanyalah proses tindakan mereka yang tidak cukup luar biasa.

Kenapa saya mula mengajar dan excited mengajar?

Pada tahun 2000, saya pernah jatuh hampir bankrup dan dikejar along. Say pernah minta tolong 3 orang jutawan Melayu untuk berjumpa mereka, bukan untuk minta duit tetapi nak minta nasihat tetapi tidak ada seorang pun mahu berjumpa saya sedangkan mereka asalnya dulu juga dari keluarga susah seperti saya. Ayah saya kerja Jabatan Parit Tali Air sahaja. Mak surirumah. 3 orang jutawan Melayu tersebut tidak mahu berjumpa dengan saya tetapi seorang jutawan Cina yang tidak pernah sekolah sanggup jumpa saya dan beri nasihat kepada saya.

Kejadian itu membuatkan saya berjanji, sekiranya saya menjadi jutawan satu hari nanti, saya berjanji untuk bersedia berkongsi ilmu saya bagaimana untuk merubah hidup dan kewangan dengan berniaga Insha Allah.

Banyak perkara sentap yang berlaku yang “mould” diri saya sejak saya sekolah Cina 12 tahun ketika kecil. Saya didedahkan tentang mesti berniaga dan kuasai ekonomi dengan bisnes. Tetapi pada masa yang sama, anak bangsa saya sendiri bukan semua nak perbaiki hidup mereka. Kita jauh tertinggal dalam penguasaan ekonomi dan bisnes. Kita nak tunggu bila untuk bangkit?

Kenapa nak teruskan hidup biasa-biasa jika anda boleh hidup luar biasa bila ada ilmu?

Dan kenapa nak sakit hati bila lihat orang lain bangsa kita sendiri berniaga? Atau sakit hati melihat usaha dan pencapaian orang lain?

Ramai orang nak bisnes pula tetapi gagal atau rugi bertahun-tahun kerana sebenarnya tidak ada ilmu terutamanya ilmu pemasaran dan ego sombong tidak mahu belajar.

Saya pemilik syarikat swasta, saya bukan kerajaan. Saya pun bayar cukai kepada kerajaan. Saya tidak mampu beri semuanya percuma. Sebab itu Klinik Usahawan terbaru saya bulan November nanti, yurannya “mahal” iaitu RM30/orang (Bila daftar 3 orang sekumpulan) dan saya juga berikan buku terbaru saya free. Ia yuran yang hanya cukup untuk cover kos dewan dan penganjuran seminar. Dan jangan hadir jika anda tidak rasa penting untuk tingkatkan potensi diri, hidup keluarga anda dan tahap kewangan anda.

Maaf zahir batin jika ada perkongsian saya ini mungkin tidak selesa di hati anda. Dan niat saya juga untuk memberi inspirasi buat yang perlukan.

Yakinlah Allah swt boleh ubah hidup sesiapa sahaja yang Dia suka. Kita kena cari jalan untuk buat apa yang Dia suka dan belajar dari orang lain yang telah terbukti berjaya!

Jumpa saya nanti di Klinik Usahawan Dr Azizan Osman- Kuasai Potensi Diri, Wang & Bisnes Menjelang 2016.

P/S: Bisnes tidak semestinya produk fizikal. Syarikat arkitek, peguam, khidmat nasihat, perunding kejuruteraan adalah contoh perniagaan yang tidak berasaskan produk fizikal tetapi semuanya bermodalkan “air liur”. Persoalannya ialah, adakah orang sanggup bayar untuk “air liur” anda?

Jurulatih Kejayaan & Pakar Pemasaran No.1 Asia!

‪#‎AzizanOsman‬

GAJI RM2000, CARA UNTUK DAPAT SIMPAN 23K DALAM 5 TAHUN

GAJI RM2000, CARA UNTUK DAPAT SIMPAN 23K DALAM 5 TAHUN

1.
Anda baru dapat tawaran kerja di KL. Umur 24
Disebabkan tiada adik beradik atau sedara mara di area KL
Anda pun mula search di mudah.my dan dalam group fb
Biasa rate bilik 2 orang duduk dalam RM150-RM300
Namun, berkat ketekunan anda mencari
Anda dapat bilik sewa share 2 orang dalam harga RM200 sebulan
( Tolong cari yang dekat dengan tempat kerja anda)

KOS BILIK SEWA: RM200

2.
Seterusnya, anda tak reti bawa motor, ataupun mak ayah tak bagi bawa motor kat KL. Bahaya katanya.
Anda pula cuba tanya adik beradik ada ke kereta lebih tak guna.
Malangnya semua nak guna. Anda mampu berhuhu jelah. Hehe
Apa lagi. Pergi ke mak ayah.” Mak ayah nak kereta” Mulalah mohon untuk beli kereta guna guaratto ayah atau mak. Ambil kereta Axia putih G. Sebulan RM400. Kos minyak tol pula dalam RM200

KOS KERETA= RM600

3.
Ha makan, malangnya lagi
Anda tak pandai masak!
Apa nak buat?
Makan kedai lah. Haha. Sekarang pagi pagi pergi makan nasi lemak, takpun roti canai. Harga dalam RM3.

Lepas tu. Tengahari di tempat kerja. Makan dengan kawan kawan tempat kerja
Ambil lauk sedap sedap sikit
Ambil nasi lauk ayam dan air kosong ( cukuplah)
Aumm. Harganya dalam RM5 gitu
Tak percaya
Pergi nasi Kak Wok Bandar Permaisuri

Malam pula
Makan lagi kat luar
Makan nasi goreng ayam
Harga dalam RM5

Sehari habiskan dalam RM13 makan saja
Cukup sebulan RM390
Tambah RM10 beli jajang

KOS MAKAN: RM400

4.
Anda ingin jadi anak yang baik
Ingin sentiasa dimurahkan rezeki
menyucikan harta
Taknak jadi anak lupa diri
Anda cuba sedekahkan RM100 setiap bulan kepada mak ayah
Walaupun agak sedikit
Tapi untuk sekarang ini sahaja yang termampu
Lagipun mak ayah masih stabil dan bekerja

MAK AYAH: RM100

5.
Sebulan anda guna data dalam RM70
U Mobile, dapat tengok youtube free
Tak makan kuota, Call pun unlimited
Disebabkan kita kaki online, kaki call orang. kaki video. kaki semuanya lah. plan ini teramatlah sesuai

TOPUP: RM70

6.
Setiap bulan mesti mau upgrade barang deadorant,minyak wangi, kasut, baju, gunting rambut
Mestilah
Jadi allocatelah sedikit RM90 untuk ini

KOS KENDIRI: RM90

7.
Disebabkan anda taknak menyusahkan sesiapa bila sakit atau meninggal, taknak ditimpa hutang yang banyak
Anda pun nak pahala sedekah sebab takaful ni akadnya sedekah, dapat jadi saham kat akhirat nanti
Agen takaful kawan anda pun duk call tiap tiap hari bila nak jumpa dan tanya bila nak proceed
Dia pun duk promote real case. Anda jadi cuak. Esoknya call agen. ” Ok proceed bos”
Anda pun ambil plan RM140 sebulan

KOS TAKAFUL: RM140

8.
Buat simpanan tabung kecemasan
Kenapa?
Jika anda diberhentikan kerja, maintanance kereta, ada kemalangan ke,
ada masalah wang, dari sinilah anda dapatkan duit

KOS TABUNG KECEMASAN: RM100

SEKARANG BERAPA PERBELAJAAN BULANAN ANDA?

RM200(SEWA)+
RM600(KERETA)+
RM400(MAKAN)+
MAK AYAH (RM100)+
RM70( TOPUP)+
RM90( KENDIRI)+
RM140(TAKAFUL)+
RM100( TABUNG KECEMASAN)+

TOTAL= RM1700

LEBIH GAJI: RM300

Masukkan RM300 dalam Unit Trust PATUH SYARIAH yang memberikan return 11% setiap tahun

Contohnya
PMB Investment
Eastspring Investment

Cukup 5 tahun
Jumlah yang disimpan oleh anda: RM18K

Keuntungan: RM5734

Jumlah keseluruhan: RM23,734

👉Guna 10K untuk majlis kahwin belah anda
( Belah pasangan sape bayar, pasangan andalah bayar😁)

👉Lagi 13K guna untuk deposit rumah
Cari rumah 130K di mana mana
Beli, jangan duduk lagi
Buat sewa, dapatkan positive cashflow RM100-RM200 sebulan

Dah mula dapat passive income
Oh yeah!

😎

Ok tak?

Baik

Kalau tak cukup yang atas ni,
Bayangkan jika anda ini golongan yang agak bernasib baik

-Ada gaji lebih dari RM2000

-Ada kereta free dari keluarga

– Ada motor, tak perlu kereta

– Naik LRT

– Masak sendiri pagi dan malam

– Duduk rumah keluarga

– Pandai berbisnes, dapat extra income dari situ

Dengan hanya ada tambahan RM300 lagi
Tambah RM300 sedia ada
RM600 ini disiplin tiap tiap bulan dimasukkan ke Unit Trust dalam 5 tahun

Cukup saja

Anda ada 47K pada umur anda 29 tahun!!
Dengan hanya bergaji RM2000!

Ya!

Banyak tak?

Tapi

Kalau nak banyak lagi

Nak lagi extreme atau cepat
Kalau ikut DIY360 Pengurusan Kewangan
Kalau gaji anda RM2000, separuh dari gaji anda tu wajib simpan!
Ye simpan RM900-RM1000 sebulan!

Gila kan?

But

Oneday you will thank me later

Tak boleh buat?
Haa kalau tak boleh

Buat cara di atas ni
Biar simpan sikit, lama lama jadi bukit!

Tak boleh simpan RM300
Simpan RM200

Tak boleh simpan RM200
Simpan RM100

Janji simpan

Nak shopping je
Ingat matlamat kewangan anda!

PERHATIAN SENARIO INI UNTUK PANDUAN SAHAJA
DAPAT VIEW CARA URUSKAN WANG

KOS LAIN TIDAK DIMASUKKAN
PERBELANJAAN BULANAN KITA SUSAH NAK RENDAHKAN
ADA LIMIT

NAK SENANG
BUAT EXTRA INCOME, TIADA LIMIT ANDA DAPAT BERAPA

INI HANYA SESUAI UNTUK
-BUJANG
-MAMPU BERBUJANG 5 TAHUN LAGI 😜
-TAK BANYAK TANGGUNGAN KELUARGA

TAG dan SHARE pasangan, tunang, kawan kawan anda untuk sama sama dapat manfaat ini

Bantu kawan anda untuk bebas wang!

* Cuba bayangkan, anda dah start invest 5 tahun lepas, tahun ni dah boleh beli rumah dan banyak duit kan? 😁

* Untuk dapatkan projection ni, mesti laburkan yang beri return 12% return setiap tahun untuk tempoh 5 tahun,

*Jangan percaya cakap agen

*Percaya kepada data data yang bebas darimana mana company

*
Ramai client saya tertipu dengan agen lain kata return 10%-15%
Tapi bila cek hanya 1%-2% sahaia

*
Boleh dapatkan data data unit trust di Malaysia di Lippertable, atau Novagni

* Jika tidak tahu mencarinya, boleh mesej saya untuk dapatkan data tersebut

* Ingin saya review kewangan anda

atau

ingin saya bantu anda untuk invest di tempat yang berikan 12% tersebut?

Setakat ini hanya ada beberapa syarikat unit trust saja boleh beri return seperti berikut
Bukan company yang anda selalu dengar

Boleh hubungi saya melalui mesej di FB

Stop give excuse
Find your way
Bila anda susah,
Ada orang nak bagi duit kat anda?

Im not going to tell you its going to be easy
But what i can tell you
” Its worth your sacrifice”

Rahsia Makcik Tua dengan Kencing Manis dan Darah Tinggi ini MENGEJUTKAN Doktornya selepas Diperiksa Kesihatannya

Rahsia Makcik Tua dengan Kencing Manis dan Darah Tinggi ini MENGEJUTKAN Doktornya selepas Diperiksa Kesihatannya

[One Hell of A Woman]

Ini adalah Wan R. Umur 93 tahun, memang mempunyai penyakit kencing manis dan darah tinggi.

Macam biasa saya di klinik, hari ini bertugas di klinik untuk melihat pesakit kencing manis dan darah tinggi.

Di depan pintu, datang seorang nenek tua, dengan tongkatnya, terbongkok berjalan tapi langkahnya tetap gagah.

Seperti biasa saya menyapa pesakit dan berborak dengan mereka.

Telinga wan dah tak berapa nak dengar, nak bercakap memang perlu menjerit, sambil menjerit tu saya belek-belek buku hijau Wan.

Dan data-data di dalam buku itu buat saya terkejut..

Tekanan darah.. Normal
Gula darah… Normal

Saya melihat lagi keputusan yang lain.

Kolestrol… Normal
Pemeriksaan air kencing… Normal
Fungsi ginjal..NORMAL
HBA1c… NORMAL

Saya lihat pula ubat-ubatan wan, semua ubat kencing manis dan darah tinggi wan memang dah maksimum dos.

Saya tanya kepada wan, apa rahsia wan boleh kekalkan semua kesihatan wan.

“Aishh, doktorrr, tiap hari wan makan ubat doktor tuuu, manaa pernah tinggal”

Buat saya cukup kagum dengan wan. Wan jaga pemakanan dia semampunya, dan wan tak pernah tinggal makan ubat yang kami berikan.

Orang kita selalu salah sangka, mereka kata makan ubat doktor kencing manis darah tinggi doktor ni nanti rosak buah pinggang.

Dan wan jadi bukti pada kita yang ubat kencing manis darah tinggi doktor ini TIDAK ROSAKKAN buah pinggang. Yang jadi rosak bila penyakit kita TIDAK TERKAWAL.

Wan makan ubat, jaga pemakanan, gula darah dan tekanan darah tetap normal, sebab itu buah pinggang wan tetap elok.

Dan saya belek lagi, dalam rekod 12 tahun dah wan makan ubat, makan di umur 80, ubat dah dos tertinggi yang dibenarkan dan tetap buah pinggang wan tak rosak.

Kerana apa, kerana ubat doktor yang masyarakat selalu takut itu BUKAN PENYEBAB BUAH PINGGANG ROSAK.

Tapi yang buat saya kagum dan terharu dengan wan, kerana percayanya wan dengan kami, mahu makan ubat. Allah balas kepercayaan wan, diberikan nikmat sihat atas usaha yang wan dah buat.

93 tahun, but still standing strong.

Saya banyak jumpa dengan orang hebat, punya pencapaian mereka yang tersendiri. Dan bagi saya, wan adalah salah seorang orang yang hebat itu

You’re one hell of a woman

Yahudi akan MEMBUNUH Dr Mahathir Jika Mahathir ubah perkara ini di Malaysia !!!

Yahudi akan MEMBUNUH Dr Mahathir Jika Mahathir ubah perkara ini di Malaysia !!!

Tiada pemimpin di Malaysia yang selantang beliau. Berani saya katakan di sini pemimpin negara Arab pun tidak selantang beliau. Tun yang berumur hampir 90 tahun sekali lagi lantang mengkritik Yahudi dalam tindakannya membedil Gaza dan penduduk Palestin khususnya.

Kenapa Yahudi Akan Membunuh Tun Mahathir? Lihat Video di bawah :

Sheikh Imran Nazar Hosein is a Islamic scholar, author and philosopher specialising in Islamic eschatology, world politics, economy, and modern socio-economic/political issues. He is the author of “Jerusalem in the Qur’an”. – Wikipedia

SUMBER

Tun M memang digeruni ramai pemimpin dunia. Kalau anda mengikuti tulisan beliau, anda pasti terbaca entri terbaru beliau tentang Yahudi kali ini. Kami kongsikan untuk tatapan semua.

Artikel by Che Det: Orang Yahudi (Terjemahan artikel Dr M bertajuk The Jews)

1. Orang Yahudi mengaku kononnya mereka “manusia terpilih Tuhan”. Walaupun mereka dituduh menyalib Nabi Isa, walaupun dipaksa tinggal di petempatan haram di Eropah, walaupun terpaksa melalui pembunuhan beramai-ramai oleh orang Eropah, namun orang Yahudi tidak pernah berhenti percaya bahawa mereka lebih hebat , bangsa yang dipilih Tuhan.

2. Yahudi adalah golongan Semitik. Begitu juga orang Arab. Tetapi hari ini, Yahudi berlakuan seolah-olah hanya mereka adalah golongan Semitik. Mereka melabelkan semua orang yang mengkritik Yahudi sebagai “anti-Semitik”. Bagi apa jua jenayah dan kesalahan yang mereka lakukan, mereka tidak mengaku bersalah, malah akan melabelkan orang lain sebagai anti-Semitik.

3. Dalam dunia terbuka hari ini, kita boleh menyalahkan sesiapa sahaja dan ianya akan disenangi kerana ia adalah sebahagian daripada kebebasan bersuara. Tetapi, bagi Yahudi, sesiapa yang mengkritik mereka tidak akan terlepas daripada label “anti-Semitik”. Dan bagi kebanyakan masyarakat Eropah, mereka menyokong dasar Yahudi dan sanggup memenjarakan sesiapa sahaja yang dituduh anti-Semitik.

4. Jelaslah bahawa Yahudi fikir hanya mereka sahaja yang ada keistimewaan, dan berada di satu kedudukan yang mulia dan tidak boleh dikutuk bahkan dikritik sedikit pun.

5. Perlakuan mereka melambangkan sikap angkuh sombong mereka. Mereka masih meneruskan kejahatan jenayah tanpa perikemanusiaan walaupun satu dunia tidak menyukainya. Sekarang ini, mereka terlibat dalam pembunuhan ratusan nyawa di Gaza, dan juga memusnahkan bandar-bandar. Hospital, sekolah, dan bangunan persendirian turut diranapkan dengan roket.

6. Seluruh dunia boleh mengutuk tindakan kebinatangan mereka, tetapi Yahudi tetap tidak peduli. Malahan mereka mengumumkan untuk membunuh lebih ramai rakyat Palestin mengacaubilaukan Semenanjung Gaza.

7. Semasa Eropah mengambil sedikit tanah Palestin untuk membentuk Israel, mereka dengan jelas menyatakan hak-hak orang Arab di Israel perlulah dihormati.

8. Yahudi pula mengabaikan peraturan tersebut dan bertindak merampas tanah dan harta milik Arab termasuk rumah dan ladang ternakan. Melalui serangan ganas mereka, contohnya di Deir Yassin, mereka memaksa rakyat Palestin untuk lari dari tanah mereka. Kemudian, Yahudi merampas tanah orang Arab tersebut.

9. Selama lebih 60 tahun, orang Palestin menjadi pelarian dan terpaksa tinggal di kawasan perlindungan pelarian. Tiada pampasan yang diberikan kepada mereka. Mereka juga tidak dibenarkan kembali ke tanah asal milik mereka. Inilah contoh tindakan perkauman yang paling teruk sekali.

10. Tidak puas dengan tanah yang dihadiahkan oleh UN kepada mereka, Yahudi menjarah pula tanah Palestin di luar Israel untuk dirampas lagi. Kemudian, mereka bina petempatan haram ekslusif bagi diri mereka

11. Mereka bina jalan di atas bumi Palestin, tetapi tiada rakyat Palestin yang dibenarkan menggunakannya. Mereka bina tembok di sepanjang perkampungan Palestin, memisahkannya dan orang Palestin tidak lagi dapat berhubung dengan sanak-saudara di perkampungan lain. Mereka juga tidak benarkan Palestin diisytihar sebagai negara, yang ada cumalah Pihak Berkuasa Palestin. Dan.. Eropah menyokong tindakan Yahudi yang sombong dan angkuh itu.

12. Mereka lancarkan serangan ke atas Semenanjung Gaza supaya bekalan makanan dan ubatan serta bahan binaan tidak dapat dihantar ke Gaza selepas pengeboman dan serangan roket oleh tentera Israel. Kapal yang menghantar bekalan ke Gaza juga diserang dan dirampas di Perairan Antarabangsa. Malah, kapal agensi kemanusiaan dipaksa berlabuh di perlabuhan Israel, dan barang kargo tersebut dirampas pula. Acapkali berlaku di mana kapal yang diserang tentera laut Israel di luar perairan Israel.. dan pekerja kemanusiaan ditembak dan dibunuh sewenang-wenangnya.

13. Israel mempunyai lebih daripada puluhan ribu rakyat Palestin di dalam tahanan kerana tuduhan “anti-Israel”. Tiada penghakiman dilakukan. Tempoh penahanan tidak ditetapkan (mungkin selama-lamanya?)

14. Secara berkala, apabila ada askar Israel ditawan oleh Palestin, Yahudi akan menawarkan pertukaran tebusan dengan beberapa ratus rakyat Palestin bagi digantikan dengan askar yang ditawan. Tetapi, dengan begitu cepat, akan ada tangkapan baru dibuat dari kalangan rakyat Palestin demi menggantikan tahanan yang dibebaskan.

15. Jika sekiranya rakyat Palestin menghantar pengebom berani mati atau melancarkan serangan roket, maka Israel akan menyerang balas dengan sangat keterlaluan. Mereka akan hantarkan kumpulan tentera untuk memusnahkan perkampungan Palestin dan bunuh nyawa lelaki, wanita, kanak-kanak, orang tua, dan juga orang uzur.

16. Terkini, selepas pembunuhan tiga penuntut Israel oleh individu tidak dikenali, Israel mengebom Gaza dengan serangan udara. Hospital, sekolah, dan rumah semuanya dimusnahkan. Malah lebih 500 orang terkorban dan ribuan yang lain cedera. Hospital yang merawat pesakit juga dibom supaya orang sakit tidak dapat lari.

17. Inilah mesej yang ingin ditonjolkan oleh Israel.. bahawasanya Yahudi adalah suci dan mulia, dan sesiapa yang menganggu mereka terpaksa membayar harga berlipat kali ganda daripada kesakitan yang dihadapi mereka.

18. Segala apa jua yang Israel lakukan adalah bercanggah dengan undang-undang antarabangsa, berlawanan dengan moral, dan menyalahi hak asasi manusia. Yahudi adalah penjenayah dalam semua rang undang-undang manusia bertamadun.

19. Tetapi, Yahudi Israel melakukan jenayah ini tanpa risau dihukum. Mereka ada negara seperti Amerika dan Eropah di belakang mereka. Merekalah manusia pilihan Tuhan dan mereka lebih berkuasa daripada mana-mana undang-undang, apa jua kod etika moral, dan juga bebas dari nilai kemanusiaan.

20. Semasa Yahudi dilayan dengan teruk oleh Nazi di Jerman, mereka menagih simpati dan sokongan dunia. Tetapi penderitaan mereka tidak mengajar mereka apa-apa, tidak membantu mereka memahami erti kesengsaraan. Malah, kini mereka berkelakuan lebih teruk daripada Nazi, dan tidak kisah langsung segala kejahatan yang mereka lakukan.

21. Eropah dan Amerika bertanggungjawab mencipta raksasa ini, tetapi mereka seakan tidak peduli kemusnahan yang dilakukan Yahudi. Mereke terus menerus menyokong dasar penghapusan etnik Arab oleh Yahudi. Mungkin mereka tidak puas hati dengan layanan Eropah terhadap mereka pada masa lampau.

Sepatutnya mereka perlu menyalurkan kemarahan mereka terhadap Nazi Jerman dan Eropah. Mungkin mereka terlampau pintar, dan mungkin juga bagi mereka “Membunuh Arab lebih mudah dan menyeronokkan”

Perbandingan Tinggi Nabi Adam Dengan Manusia Sekarang

Perbandingan Tinggi Nabi Adam Dengan Manusia Sekarang

Nabi ADAM tubuhnya sangat kekar dengan tinggi 60 hasta seperti di jelaskan oleh Rasullulah.

Sabda Rasulullah Saw:
“Allah menciptakan ADAM dengan tinggi enam puluh hasta. Kemudian setelah Adam, makhluk itu semakin berkurang tingginya seperti sekarang ini“ (HR.Bukhari),

Hadis ini juga ditemukan dalam riwayat imam Muslim dan imam Ahmad, namun dalam sanad yang berbeda.
1 hasta = 45,72 cm. maka dengan begitu tinggi nabi adam adalah 27,432 meter.

Hasil survey para ahli di Amerika, orang2 Amerika yg mengklaim bangsa yg mempunyai postur paling tinggi di dunia, tingginya semakin berkurang akibat banyak mengkonsumsi makanan yang sudah diawetkan.

Ini sebuah kutipan dari the English section of the September 2001 issue of the Hebrew-English Israeli popular science journal “Ha-Mada Ha-Yisraeli B’Angleet V’Ivreet.”

Karena ruangan tidak memungkinkan, kutipan tersebut di atas tidak diterjemahkan, hanya isinya saja spb:
Terjadi perdebatan antara seorang biologist Dr. Shlomi Lesser dari Hebrew University, and Ketua dari the Hofesh V’Mada Society melawan ultra-orthodox Rabbi Dovid Brown dari Yeshiva University. Para biologists mengira mereka meng-”crush” Judaisme (yang sesungguhnya berasal dari agama wahyu yang diturunkan kepada Nabi Musa AS), bahwa tidak mungkin manusia itu bersumber dari “a single human ancestor” (maksudnya sepasang manusia Adam dan Hawa). Karena kalau demikian, human ancestor (leluhur manusia) menurut kalkulasi tingginya mesti 90 kaki, karena manusia mengalami penyusutan ukuran badan yang disebut dengan genetic bottleneck. Sesungguhnya kalkulasi 90 kaki itu menegaskan kebenaran dari Shahih Bukhari tentang tinggi Adam dan manusia itu mengecil dari ukuran Adam.

Dalam suatu Hadits dikatakan bahwa:
‘an abi-hurairata ‘anin nabiyyi shallaLla-hu ‘alaihi wa sallama qa-la khalaqalla-hu a-dama wa thu-luhu sittu-na dzira-’an tsumma qa-ladz habu fasallim ‘ala- ula-ika minal mala-ikati fastami’ ma- yuhayyu-naka tahiyyatuka watahiyyahu dzurriyatika faqa-la assala-mu ‘alaikum faqa-lu- assala-mu ‘alaika warahmatulla-hi faza-du-hu warahmatulla-hi fakullu man yadkhulul jannata ‘ala- su-rati a-dama falam yazalil khalqa yanqushu hatta- ala-na,

artinya:
Dari Abu Hurairah, dari Nabi SAW beliau bersabda: ” Allah menjadikan Adam tingginya 60 hasta, kemudian (Allah) berfirman: ~ “Pergilah dan memberi salamlah kepada para malaikat itu, dan dengarkanlah mereka memberi hormat kepada engkau. Itulah kehormatan engkau dan keturunan engkau, lalu (Adam) mengucapkan: ~السَّلَامُ عَلَيْكُمْ “Assalamu ‘alaikum, maka (para malaikat) mengucapkan السَّلَامُ عَلَيْكَ وَرَحْمَةُ اللَّهِ”Assalamu alaika wa rahmatullah”, (para malaikat) menambahkan: وَرَحْمَةُ اللَّهِ warahmatullah, maka setiap orang yang masuk surga serupa dengan Adam (dalam hal perawakan/postur dan gambaran), dan manusia itu senantiasa bertambah kecil sampai sekarang.

————-

Baju Nabi Adam A.S. Setinggi 29 meter

Baju tersebut hanyalah replika dibuat di Jeddah, Arab Saudi. Sekadar untuk melihat setinggi manakah rupa bentuk Nabi Adam A.S.

Waktu yang dibutuhkan untuk menjahitnya > 18 hari. Diameter = Tinggi 29 meter dan lebar 9 meter..

Al-Quran menceritakan kisah Adam dalam beberapa surah di antaranya surah Al-Baqarah ayat 30 sehingga ayat 38 dan surah Al-A’raaf ayat 11 sehingga 25

Pengajaran yang terdapat dari kisah Adam

Bahwasanya hikmah yang terkandung dalam perintah-perintah dan larangan-larangan Allah dan dalam apa yang diciptakannya kadangkala tidak atau belum dapat dicapai oleh otak manusia bahkan oleh makhluk-Nya yang terdekat sebagaimana telah dialami oleh para malaikat tatkala diberitahu bahwa Allah akan menciptakan manusia – keturunan Adam untuk menjadi khalifah-Nya di bumi sehingga mereka seakan-akan keberatan dan bertanya-tanya mengapa dan untuk apa Allah menciptakan makhluk lain dari mereka yang sudah taat, rajin beribadah, bertasbih, bertahmid dan mengagungkan nama-Nya.

Bahwasanya manusia walaupun telah dikaruniai kecerdasan berpikir dan kekuatan fisik dan mental mereka tetap memiliki beberapa kelemahan pada dirinya seperti sifat lalai, lupa dan khilaf. Seperti yang telah terjadi pada diri Adam walaupun beliau telah menjadi manusia yang sempurna dan dikaruniai posisi yang istimewa di surga ia tetap tidak terhindar dari sifat-sifat manusia yang lemah itu. Beliau telah lupa dan mengingkari perintah Allah kepadanya tentang pohon terlarang itu dan tentang Iblis yang menjadi musuhnya dan musuh seluruh keturunannya, sehingga terperangkap ke dalam tipu daya dan terjadilah pelanggaran pertama yang dilakukan oleh manusia terhadap larangan Allah.

Bahwasanya seseorang yang telah terlanjur melakukan maksiat dan berbuat dosa apakah seharusnya mereka berputus asa dari rahmat dan ampunan Tuhan asalkan mereka sadar akan kesalahan dan bertobat serta tidak akan mengulanginya. Rahmat Allah dan maghfirah-Nya dapat mencakup segala dosa yang dilakukan oleh hamba-Nya kecuali syirik sekalipun dosa besar asalkan diikuti dengan kesadaran bertaubat dan pengakuan kesalahan.

Sifat sombong dan congkak selalu membawa kerugian dan kebinasaan. Lihatlah Iblis yang turun dari singgasananya dilepaskan posisinya sebagai seorang kepala malaikat dan diusir oleh Allah dari surga dengan disertai kutukan dan laknat yang akan melekat pada dirinya sehingga hari Kiamat karena kesombongannya dan kebanggaaannya dengan asal-usulnya sehingga dia menganggap dan memandang rendah Nabi Adam dan menolak untuk sujud menghormatinya meskipun diperintahkan oleh Allah SWT.

Kaitan antara Pembangunan Mekah dan Kedatangan Dajjal.. ALLAHUAKBAR KIAMAT SUDAH DEKAT!!!

Kaitan antara Pembangunan Mekah dan Kedatangan Dajjal.. ALLAHUAKBAR KIAMAT SUDAH DEKAT!!!

Mekah tempat lahirnya Nabi Muhammad saw dan tempat terletaknya Kaabah yang menjadi kiblat umat Islam sedang mengalami pembangunan komersial yang terhebat dalam sejarah. Beratus-ratus buah bangunan sedang dalam pembinaan tanpa meninggalkan sedikitpun sejarah dan binaan asal dari Rasulullah, para sahabat dan kesemua tinggalan Khilafah Rashidin dan apatah lagi Khilafah Othmaniyyah. Tinggalan Kubu Ajyad dari zaman Othmaniyyah pada abad ke 18 merupakan kubu yang dibina untuk mempertahankan Mekah pada masa itu telah diratakan tanpa sebarang kesan.

Dengan satu malam sahaja bukit yang menempatkan kubu tersebut telah diratakan untuk pembinaan menara Abraj Al Bait. Begitu juga seluruh penduduk yang mendiamai kawasan tersebut telah dipindahkan ke pinggir-pinggir Mekah dan bandar-bandar yang berdekatan. Kawasan yang dulunya adalah bersejarah dalam tamadun Islam akan bertukar menjadi komplek membeli belah yang terhebat, hotel termasyhur dan kediaman mewah.

Apakah Hijaz yang dikuasai Raja Badwi itu adalah milik sepenuhnya. Apakah tujuan pembangunan besar-besaran itu untuk kebaikan umat Islam? Gabenor Mekah, Putera Khaled Al Faisal sering melaung-laungkan menjadikan Mekah bandar abad 21, menukar destinasi ibadat haji ini kepada bandar contoh dari segi pembangunan dan pemodenan. Mereka berpegang dengan fatwa tempat tinggalan Rasulullah dan sahabatnya adalah bidaah tapi peliknya membawa masuk pengaruh yahudi di Mekah dan Madinah, telah memusnahkan semua sejarah dan senibina yang telah di asaskan oleh Rasulullah s.a.w dan sahabat.

Pembangunan Mekah sepatutnya dikongsi bersama oleh umat Islam bukan dibolot oleh dinasti Raja Badwi sahaja. Setidak-tidaknya umat Islam tidak terbeban dengan kewangan yang tinggi bagi menunaikan rukun Islam yang kelima itu. Tetapi motif sebenar pembangunan tersebut seperti yang terjadi adalah kerana dorongan keuntungan kepada suku sakat Raja Badwi semata-mata.

Pembangunan di Mekah menyebabkan harga tanah melonjak lebih dua puluh kali ganda sejak sepuluh tahun lepas kepada purata $70,000 per meter persegi dan harga apartment sekurang-kurangnya $3 juta. Akibat dorongan mendapatkan keuntungan semata-mata, pemaju pembinaan tidak memberikan keutamaan kepada keperluan sebenar jemaah haji (tidak seperti didakwa pemerintah). Kesemua pembangunan setakat ini hanya menumpukan kepada keperluan golongan berada dan hartawan, daripada gedung membeli belah ternama, restoran terkenal berada dalam mall hinggalah hotel-hotel berjenama antarabangsa (yang dikuasai Yahudi) yang mengenakan caj sekurang-kurangnya $700 semalaman. Umat Islam amat berkira untuk berbelanja supaya tidak terbeli barangan buatan Yahudi tapi rupanya di Mekah uamt Islam berbelanja tanpa had di gedung-gedung dan hotel-hotel milik Yahudi! Siapakah yang menggadaikan tanah suci dan kiblat umat Islam ini? Inilah tahap umat Islam sekarang ini yang tergambar oleh Rasulullah s.a.w ketika hampir wafatnya beliau, ya ummati, ya ummati!

Antara mercutanda terbaru ialah pembinaan Menara Abraij Al Bait (menara Jam) atau Fairmont Tower merupakan pembangunan yang merangkumi Masjidil Haram itu sendiri. Komplek menara tersebut mempunyai keluasan lantai 15.6 juta kp adalah terbesar didunia dan menaranya adalah antara tertinggi didunia; binaan pencakar langit akhir zaman seperti yang di beritahu oleh Rasulullah yang dibina oleh kaum badwi adalah betul-betul berada di hadapan Kaabah!

Abraij Al Bait merupakan penswastaan komersial yang terbesar didunia. Ia dibiayai sepenuhnya oleh Saudi Binladen Group (SBG), dan diberi kontrak selama 25 tahun untuk menguruskan komplek tersebut. Sebahagian akan disalurkan kepada Wakaf Malik Abdul Aziz tetapi SBG mempunyai hak terhadap keuntungan selepas tamat tempoh penswastaan selama 25 tahun.
Sebelum ini umat Islam di warwarkan menara tertinggi ini akan menempatkan jam terbesar didunia yang akan menjadi kemegahan umat Islam dan bilik-bilik penginapan akan dibuka untuk pelaburan umat Islam seluruh dunia. Tetapi sebenarnya kesemuanya sebanyak 1005 bilik telah diserahkan kepada rangkaian hotel antarabangsa Yahudi, Fairmont hotel; rangkaiannya meliputi kasino di Monte Carlo hingalah Tel Aviv. Fairmont hotel ini diasaskan oleh Benjamin Swig seorang banker dan aktivis Yahudi di San Francisco pada tahun 1945. Dia merupakan tokoh Yahudi dan termasuk dalam senarai tokoh Yahudi paling berpengaruh.

http://www.fairmont.com/EN_FA/Property/SAF/AboutUs/HotelHistory.htm
http://www.sfjcf.org/endowment/initiatives/academicconsortium/swigfamilyfund.asp
http://www.geni.com/people/Benjamin-Swig/6000000003134904541

Siapakah penduduk Madinah yang menjadi pengikut Yahudi dan bersama Dajjal?
Diriwayatkan dari Aisyah radhiyallahu ‘anha:

“Rasulullah masuk ke kamarku dalam keadaan aku sedang menangis. Beliau berkata kepadaku: ‘Apa yang membuatmu menangis?’ Aku menjawab: ‘Saya mengingat perkara Dajjal maka aku pun menangis.’ Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam berkata: ‘Jika dia keluar sedang aku masih berada di antara kalian niscaya aku akan mencukupi (melindungi) kalian. Jika dia keluar setelah aku mati maka ketahuilah Rabb kalian tidak buta sebelah. Dajjal keluar bersama orang-orang Yahudi Ashbahan hingga datang ke Madinah dan berhenti di salah satu sudut Madinah. Madinah ketika itu memiliki tujuh pintu, setiap celahnya ada dua malaikat yang berjaga. Maka keluarlah orang-orang jahat dari Madinah mendatangi Dajjal ….” (HR. Ahmad, Abdullah bin Ahmad, Ibnu Hibban. Asy-Syaikh Al-Albani rahimahullahu berkata: Sanadnya shahih)


Badge Askar


Lambang Polis


Emblem Askar


New World Order

Sila perhatikan simbul-simbul tersebut adakah terdapat persamaan, sila buat kesimpulan masing-masing. Wallahu’alam.

Mayat Isteri Zina Diserang Ribuan Lintah !! ASTAGHFIRULLAH !!!

Mayat Isteri Zina Diserang Ribuan Lintah !! ASTAGHFIRULLAH !!!

Zaman sudah berubah..isteri sekarang semakin berani berlaku curang!”

Kadar gejala seks bebas kian meningkat dalam masyarakat hari ini. Lebih menyedihkan ianya bukan sahaja melibatkan remaja malah lebih ramai di kalangan individu dewasa yang bujang mahupun yang telah berkahwin! Seperti yang pernah penulis kisahkan tentang kecurangan isteri dan balasan yang diterima akibat perbuatan menduakan suami, kini sekali lagi penulis ingin menceritakan azab seksa seorang wanita yang berkahwin tetapi masih melakukan seks bebas.

Kisah ini diceritakan kepada penulis oleh Bomoh Pakar Rawatan Sakit Cinta, En. Idris Zakaria yang kini menetap di Kampung Tasik Berangan, Pasir Mas, Kelantan. Kini beliau bergiat cergas berikhtiar mengubati masalah rumah tangga dan masalah cinta tidak kesampaian, mendapat cerita ini dari kes-kes yang telah diadukan kepadanya. Semoga kita mendapat manfaat dan pengajaran darinya.

“Dalam saya merawat seorang pesakit, saya telah dikhabarkan satu kisah tragis mengenai seorang isteri curang. Jamilah isteri kepada Husin masih jelita walaupun telah beranak pinak. Beliau pandai bergaya, bertudung litup, berkulit putih dan memiliki bentuk badan yang menarik. Jamilah mendapat sumber kewangan dengan cara berniaga kecil-kecilan iaitu dengan menjual beras seludup dari Thailand bagi membantu suami yang ketika itu hanya seorang petani di kampung.

Ketika itu kegiatan penyeludupan beras tidak dikawal oleh kerajaan seperti sekarang maka ramai para wanita melibatkan diri dengan berniaga beras seludup dari Thailand. Pendapatan hasil penjualan beras seludup tidak seberapa hanya boleh menampung hidup seharian sahaja.” Jelas En.Idris.

Suami Jamilah Husin berumur 50an ( bukan nama sebenar ) merestui pekerjaan isterinya itu. Husin juga nampak tidak selincah isterinya, beliau berjiwa lembut dan menurut apa sahaja kata isterinya tanpa banyak bantahan. Semakin lama peranan Husin sebagai ketua keluarga semakin pudar dek ketidaktegasan dirinya terhadap Jamilah yang semakin bebas ke sana ke mari.

Husin baik dan jujur orangnya dan tidak banyak perangai. Jamilah keluar masuk rumah dan melakukan pekerjaan kadang-kadang pulang lewat malam bahkan pernah juga tidak pulang untuk sehari dua tidak menjadi masalah pada Husin. Husin percaya akan apa yang Jamilah lakukan demi mencari wang dan membela nasib keluarganya.

Ramai wanita sekitar kampung Jamilah melakukan pekerjaan menjual beras seludup namun ianya hanya sekadar boleh menyara kehidupan ala kadar sahaja. Berbeza dengan Jamilah yang menampakkan sedikit mewah dengan gelang dan rantai emas yang banyak pada tubuhnya. Ramai orang mempertikai akan kelebihan Jamilah menampakkan mewah sebegitu. Maka ada beberapa orang yang ingin tahu bagaimana dia bekerja, sedangkan ramai juga yang melakukan pekerjaan sama namun tidak semewah Jamilah.

Semenjak itu banyak mata yang mengintip setiap pergerakan Jamilah tanpa disedarinya. Pada mula-mulanya rahsia Jamilah terbongkar ketika pihak Imigresen Thailand membuat pemeriksaan di sempadan maka tertangkap beberapa orang yang cuba menyeludup masuk beras dari Thailand termasuklah Jamilah ditahan sama ketika itu.

Namun setelah beberapa jam kemudian nampak Jamilah dilepaskan oleh seorang pegawai kastam Thailand dengan muka yang senyum dan beras seludupnya juga selamat dibawa balik ke Malaysia. Beberapa orang lain yang menyeludup masuk beras terpaksa membayar denda dan beras terpaksa dirampas Sikap tidak puas hati rakan-rakan penyeludup lain mula membuak-buak mengapa Jamilah terlepas sedangkan mereka menerima nasib sebaliknya. Maka siasatan dibuat oleh beberapa orang yang tidak puas hati berkenaan. Maka pada suatu hari mereka mendapat tahu rupa-rupanya Jamilah telah memberikan rasuah dengan Pegawai Kastam Thailand berkenaan dengan meniduri dirinya.

Malah rasuah tersebut bukan sekali dua bahkan telah banyak kali berlaku setiap kali tidak boleh membolosi diri ditahan Kastam Thailand di sempadan. Tidak lama kemudian dapat lagi berita mengatakan Jamilah juga membuat perniagaan sampingan ketika berada di Thailand. Rupa-rupanya Jamilah memperdagangkan tubuhnya sebagai pelacur dengan lelaki Thailand. Maka tidak mustahil Jamilah mampu membeli emas yang banyak.

Maka heboh diceritakan akan kisah Jamilah yang sedemikian rupa, orang ramai tidak hairan dengan kemewahan yang Jamilah miliki malah dicemuhi dan dipandang jijik terhadapnya oleh orang kampung serta masyarakat setempat. Tergamak Jamilah melakukan perkara terkutuk sedemikian semata-mata mencari sedikit kemewahan. Husin telah diberitahu gejala isterinya itu namun Husin tidak percaya cerita sedemikian dan membuat tidak tahu sahaja.

Husin yang sudah lewat 50an mungkin juga tidak segagah dahulu lagi manakala Jamilah berusia lewat 40an masih bernafsu tidak mustahil ianya satu perlakuan yang terdesak disamping minat pada wang. Husin hanya berserah pada Allah, hendak menuduh isterinya curang beliau tidak mempunyai cukup bukti dan tidak melihat dengan mata kepala sendiri.

Selang beberapa tahun kemudian Jamilah diserang sakit kepala lalu demam dan jatuh sakit. Makin hari makin teruk sakit Jamilah. Selang beberapa minggu kemudian Jamilah mengalami nazak yang teruk. Pada hari sakaratul maut Jamilah dikatakan menyalak seperti anjing untuk beberapa kali kurang daripada sepuluh salakan sebelum nyawanya habis. Jamilah habis nyawa dalam keadaan menyedihkan matanya terbeliak manakala lidahnya terjelir. Ahli keluarga yang berkumpul turut merasa pelik akan kelakuan Jamilah menyalak sebelum menghembuskan nafas terakhir dan mati dalam keadaaan yang sebegitu.

Upacara kematian seperti biasa orang kampung lakukan bagi menyempurnakan jenazah Jamilah. Setelah dikafankan liang lahad disukat dan digali tibalah masa untuk dikebumikan. Sebaik sahaja jenazah Jamilah dimasukkan ke liang lahad tiba-tiba didapati panjang liang lahad itu tidak mencukupi untuk menyimpan mayatnya. Mayat Jamilah diukur semula dan liang lahad di panjang sekali lagi namun masih tidak cukup panjang lagi. Diulangi kali ketiga dipanjangkan lagi liang lahad itu pun begitu juga masih tidak cukup panjang. Satu kejadian luar biasa telah berlaku mayat Jamilah disimpan begitu tanpa memanjangkan lagi liang lahadnya.

Setelah semua keluarga pulang ke rumah tiba masa untuk Husin membuat sijil kematian Jamilah pada hari itu juga. Bila diminta kad pengenalan daripada anak perempuannya kata anaknya itu, “Allah, abah sewaktu mengkafankan mayat ibu saya terletak kad pengenalan atas jenazah mak, bermakna kad pengenalan itu ada bersama mayat mak dalam kubur” Husin agak terganggu memarahi anak perempuannya itu namun terpaksa memanggil penggali kubur di situ agar menggali kembali liang lahad kubur arwah Jamilah yang baru beberapa jam dikebumikan tadi.

Maka kubur itu digali semula, alangkah terkejutnya beberapa orang yang mengikut Husin termasuk diri saya sendiri melihat mayat Jamilah telah didatangi beberapa ekor ulat seperti lintah namun bertaring menggigit tubuh mayat Jamilah. Husin mengenepikan beberapa ekor ulat itu beberapa kali namun ulat yang sama itu kembali ke tempat asal di mana ianya menggigit tubuh mayat Jamilah tadi. Kejadian itu amat pelik sekali.

Setelah itu mayat Jamilah terpaksa dipusingkan agar tangan boleh diseluk ke dalam bungkusan kain kafannya untuk mendapatkan kad pengenalannya. Dalam mengiringkan mayat Jamilah itu sekali lagi kejutan berlaku. Terdapat beribu-ribu ekor ulat seperti lintah bertaring itu berada di bawah mayat Jamilah . Segera kami menimbusnya kembali setelah berjaya mendapatkan kad pengenalannya itu.

Saya tidak dapat membayangkan akan apakah rahsia sebenarnya kejadian yang Allah pertunjukkan sebegitu. Namun saya terasa agak seram dan insaf bila melihat kejadian aneh sebegitu buat pertama kali dalam sejarah hidup saya. Di dunia lagi Allah sudah menunjukkan azabnya apatah lagi diakhirat kelak.

Saya boleh memberikan gambaran atas kejadian begitu bahawa kita manusia tidak boleh lari daripada azab pembalasan jika melakukan salah yang besar atau dosa yang besar. Bagi isteri-isteri tetapkan iman, jangan berlaku curang pada suami kita nescaya dosanya amatlah besar.

Dosa berzina sudah cukup besar tidak tertanggung bagi yang masih bujang, apatah lagi wanita yang bergelar isteri melakukan zina. Nauzubillah…hanya Allah sahaja yang mengetahui akan azabnya kelak.

Di dunia lagi sudah Allah tunjukkan maka sama-sama kita ambil iktibarnya supaya ianya tidak berulang lagi dimasa hadapan pada diri kita atau keluarga kita, minta disisihkan Allah.

p/s: Tak tau lah sejauh mana kebenaranya…sekadar untuk dijadikan tauladan kepada kita semua.

kredit: zzxmelayucyber

SUBHANALLAH!!! Solat Jemaah Sentuh Bahu Ubat Pelbagai Penyakit

SUBHANALLAH!!! Solat Jemaah Sentuh Bahu Ubat Pelbagai Penyakit

Solat Jemaah Sentuh Bahu Ubat Pelbagai Penyakit

Semasa saya belajar di luar negara , apabila solat berjemaah dengan pak-pak Arab atau Mat Saleh, saf akan rapat, bahu akan bersentuh, jari kaki juga akan bersentuh dengan jemaah di kiri kanan kita. Tapi , sayang di Malaysia, jarang betul nak jumpa senario begini. Kita lebih suka solat jemaah tak bersentuh bahu dan jari kaki.

Walhal Nabi Muhammad saw yang sepatunya yang kita kasihi dan contohi suruh kita rapatkan saf bila sembahyang, Mungkin sebab banyak saf kita tak rapat, maka macam-macam kacau bilau berlaku di Malaysia sekarang ini di kalangan umat Islam.

Dari saf solat yang tak rapat , dah nampak umat Islam di Malaysia ini tak bersatu hati.

Bila kita dah tua ni, badan semakin lemah, uban makin banyak, itu semua tanda nak mati. Saya mengalami masalah tidak stabil apabila berdiri lama dalam solat, ianya berkaitan dengan sistem keseimbangan badan dalam telinga.

Kalau solat diri lama, rasa nak jatuh. Bila solat tarawikh kena duduk. Carilah terapi dalam internet. Antara terapinya ialah perlu ada sokongan bila berdiri, atau gerak-gerakkan kaki. Banyak pula gerak kaki, batal pula sembahyang. Alternatif lain ialah sembahyang duduk.

Jadi saya cubalah sembahyang rapat ke dinding. Alhamdulillah, tiada rasa nak jatuh lagi. Habis tu kalau tak ada dinding atau tiang macam mana ? Nak rapat ke bahu jemaah, semua jemaah kat Malaysia ni kebanyakan bahu jauh-jauh.

Akhirnya saya suruhlah anak saya solat sebelah saya, jadi lengan bahu dia rapat dengan lengan bahu saya, barulah rasa stabil.

Tulah, Nabi dah suruh rapat saf, tak nak rapat saf.

Sekarang terbukti melalui pengalaman sendiri rapat saf saya tidak hilang keseimbangan badan.

Agaknya kalau semua umat Islam di Malaysia solat jemaah rapat jari kaki dan bahu, mungkin kurang masalah mental, sakit jiwa, kencing manis, darah tinggi dan pelbagai penyakit lain . Itu semua kuasa Allah.

Sila baca dibawah ini kajian sains, rapat saf dalam solat boleh memberikan tenaga dan memulihkan tenaga dan merawat pelbagai penyakit. Percuma tu beb, tak payah belanja ribu-ribu , makan suplemen, minum tongkat ali dan sebagainya.

JAKIM, Mufti , Pengerusi Majlis Agama Islam , ABIM, JIM, PAS tak buat promosi besar-besaran ke rapat saf masa solat, bermula Ramadhan lepas, Jemaah Tabligh dah lama promosi rasanya.

*****************

SOLAT : KEAJAIBAN DARI SUDUT SAINS

Seorang professor fizik di Amerika Syarikat telah membuat satu kajian tentang kelebihan solat berjemaah yang disyariatkan dalam Islam. Katanya tubuh badan kita mengandungi dua cas elektrik iatu cas positif dan cas negatif.

Dalam aktiviti harian kita sama ada bekerja, beriadah atau berehat, sudah tentu banyak tenaga digunakan.

Dalam proses pembakaran tenaga, banyak berlaku pertukaran cas positif dan cas negatif, yang menyebabkan ketidakseimbangan dalam tubuh kita.

Ketidakseimbangan cas dalam badan menyebabkan kita rasa letih dan lesu setelah menjalankan aktiviti seharian.

Oleh itu cas-cas ini perlu diseimbangkan semula untuk mengembalikan kesegaran tubuh ke tahap normal.

Berkaitan dengan solat berjemaah, timbul persoalan di minda professor ini mengapa Islam mensyariatkan solat berjemaah dan mengapa solat lima waktu yang didirikan orang Islam mempunyai bilangan rakaat yang tidak sama.

Hasil kajiannya mendapati bilangan rakaat yang berbeza dalam solat kita bertindak menyeimbangkan cas-cas dalam badan kita. Semasa kita solat berjemaah, kita disuruh meluruskan saf, bahu bertemu bahu dan bersentuhan tapak kaki. Tindakan-tindakan yang dianjurkan semasa solat berjemaah itu mempunyai berbagai kelebihan.

Kajian sains mendapati sentuhan yang berlaku antara tubuh kita dengan tubuh ahli jemaah lain yang berada di kiri dan kanan kita akan menstabilkan kembali cas-cas yang diperlukan oleh tubuh.

Ia berlaku apabila cas yang berlebihan sama ada negatif atau positif akan dikeluarkan, manakala yang berkurangan akan ditarik ke dalam kita. Semakin lama pergeseran ini berlaku, semakin seimbang cas dalam tubuh kita.Menurut beliau lagi, setiap kali kita bangun dari tidur, badan kita akan merasa segar dan sihat setelah berehat berapa jam.

Ketika ini tubuh kita mengandungi cas-cas positif dan negatif yang hampir seimbang. Oleh itu, kita hanya memerlukan sedikit lagi proses pertukaran cas agar keseimbangan penuh dapat dicapai. Sebab itu, solat Subuh didirikan 2 rakaat.

Seterusnya, setelah sehari kita bekerja kuat dan memerah otak semua cas ini kembali tidak stabil akibat kehilangan cas lebih banyak daripada tubuh. Oleh itu, kita memerlukan lebih banyak pertukaran cas.

Solat jemaah yang disyariatkan Islam berperanan untuk memulihkan keseimbangan cas-cas berkenaan. Sebab itu, solat Zohor didirikan 4 rakaat untuk memberi ruang yang lebih kepada proses pertukaran cas dakam tubuh.

Situasi yang sama turut berlaku di sebelah petang. Banyak tenaga dikeluarkan ketika menyambung kembali tugas.

Ini menyebabkan sekali lagi kita kehilangan cas yang banyak. Seperti mana solat Zohor, 4 rakaat solat Asar yang dikerjakan akan memberikan ruang kepada proses pertukaran cas dengan lebih lama.

Lazimnya, selepas waktu Asar dan pulang dari kerja kita tidak lagi melakukan aktiviti-aktiviti yang banyak menggunakan tenaga. Masa yang diperuntukkan pula tidak begitu lama. Maka, solat Maghrib hanya dikerjakan sebanyak 3 rakaat adalah lebih sesuai dengan penggunaan tenaga yng kurang berbanding 2 waktu sebelumnya.

Timbul persoalan di fikiran professor itu tentang solat Isyak yang mengandungi 4 rakaat. Logiknya, pada waktu malam kita tidak banyak melakukan aktiviti dan sudah tentu tidak memerlukan proses pertukaran cas yang banyak.

Setelah kajian lanjut, didapati terdapat keistimewaan mengapa Allah mensyariatkan 4 rakat dalam solat Isyak.

Kita sedia maklum, umat Islam amat digalakkan untuk tidur awal agar mampu bangun menunaikan tahajjud di sepertiga malam. Ringkasnya, solat Isyak sebanyak 4 rakaat itu akan menstabilkan cas dalam badan serta memberikan tenaga untuk kita bangun malam (qiamullail).

Dalam kajiannya, professor ini mendapati bahawa Islam adalah satu agama yang lengkap dan istimewa.

Segala amalan dan suruhan Allah Taala itu mempunyai hikmah ynag tersirat untuk kebaikan umat Islam itu sendiri.

Belaiu merasakan betapa kerdilnya diri dan betapa hebatnya Pencipta alam ini. Akhirnya, dengan hidayah Allah beliau memeluk agama Islam.

Sekian untuk renungan kita bersama

MESTI CUBA !! PUTIHKAN GIGI, TAK PERLU JUMPA DOKTOR GIGI, CAMPURAN 2 BAHAN INI TERBUKTI BERKESAN HANYA SELAMA 2 MINIT !!

MESTI CUBA !! PUTIHKAN GIGI, TAK PERLU JUMPA DOKTOR GIGI, CAMPURAN 2 BAHAN INI TERBUKTI BERKESAN HANYA SELAMA 2 MINIT !!

Kita semua ingin mempunyai senyuman yang sempurna dan gigi yang seseorang memanggil kad yang menghasilkan kesan yang baik kepada orang lain.

Ini adalah sebab mengapa kita semua mahu mempunyai gigi putih dan kemas. Langkah pertama, jika anda mahu untuk mencuri segala-galanya dan membuka pintu untuk melihat dunia, adalah untuk mengekalkan kebersihan mulut yang baik. Kami menyediakan remedi rumah yang sempurna anda perlu memakai jika anda mahu untuk memutihkan gigi anda selama dua minit.

Anda tidak perlu menghabiskan wang untuk rawatan gigi yang mahal. Untuk mendapatkan senyuman yang anda mahu, anda perlu memakai silap mata ini. Lihat bagaimana anda boleh membersihkan gigi anda dengan cepat, menggunakan mudah, berkesan dan berkuasa. Anda hanya akan memerlukan beberapa bahan-bahan biasa dan sebagainya yang ada boleh didapati di kedai anda: baking soda dan lemon.

2 Pastikan semua dengan bahan anda di tangan, dan kemudian ikut langkah ini jika anda mahu memakai dengan betul ubat-ubatan ini rumah:

– Tambah satu sudu besar baking soda dalam mangkuk.
– Potong lemon dalam dua bahagian
– Kemudian, memerah limau dan satu sudu jus lemon
– Tambah jus lemon untuk baking soda dan kacau bahan-bahan
– Ambil lampin.
– Anda mesti memakai lampin untuk mengambil campuran mangkuk.
– Gunakan kombinasi untuk gigi anda, pastikan anda memohon untuk setiap satu.
– Anda perlu menunggu selama dua minit, sehingga ubat boleh bekerja

Bilas mulut dan gigi anda dengan betul dan mendapat hasil yang anda harapkan.

Melihat di cermin dan melihat bagaimana gigi anda menjadi lebih putih. Anda tidak perlu mengulangi prosedur ini sentiasa dan penyalahgunaan faedah, kerana anda boleh menghasilkan haus dan lusuh pada enamel gigi anda. Dengan menggunakan silap mata ini dengan berhati-hati untuk mengelakkan kesan buruk kepada gigi anda.

SUMBER: www.inginsehat-selalu.blogspot.co.id

MASYA ALLAH!!! RAHSIA MASJID NABI YANG DI SEMBUNYIKAN

MASYA ALLAH!!! RAHSIA MASJID NABI YANG DI SEMBUNYIKAN

Amat malang umat Islam hari ini apabila tidak lagi mengambil berat walaupun masjid yang amat dikasihi oleh Nabi s.a.w itu sendiri, iaitu Masjid an-Nabawi. Mereka tidak mahu mencungkil pengajaran yang terdapat di masjid Nabi s.a.w itu sendiri. Apakah umat Islam lalai atau ia sengaja di sembunyikan oleh pihak-pihak tertentu?

Umat Islam kini lebih mengambil tahu apakah Rahsia Da Vinci Code daripada mengambil pengajaran yang telah terpahat di tempat-temapt suci Islam terutama di Mekah dan Madinah. Da Vinci Code adalah cerita dongeng kisah Nabi Isa a.s yang direka oleh yahudi bagi memesongkan manusia tetapi segala tulisan yang terdapat disekeliling masjid an-Nabawi dan juga Masjidil Haram adalah bertujuan untuk memberi pengajaran kepada umat Islam. Tetapi kenapakah tiada usaha untuk memeliharanya, seperti di Masjid an-Nabawi sendiri banyak tulisan-tulisan itu sengaja di cat supaya tidak kelihatan dan banyak pula telah ditutup samasekali supaya tidak kelihatan, apakah rahsianya?

Janganlah ditanya tentang ayat-ayat yang terdapat di Masjidil Haram Mekah, semuanya telah hancur menjadi debu. Mereka menganggap pembangunan yang tersergam indahlah yang menawan berbanding ayat-ayat peringatan dan puisi-puisi yang memuji dan mengagungkan Allah yang dilahirkan dengan penuh tawadhuk oleh alim ulamak terdahulu dan diabadikan bagi penghayatan umat Islam yang kemudian. Itulah harapan oleh ulamak yang mulia yang hampir dengan zaman nabi terhadap umat Islam akhir zaman, tetapi sayangnya semua itu tidak dihargai oleh kita umat Islam.


Tidak seperti peninggalan Nabi s.a.w di Masjid Nabawi dan Masjidil Haram, peninggalan kaum Thamud di Madain Saleh mendapat penjagaan rapi oleh pihak berkuasa Saudi (http://saudi-archaeology.com/sites/madain-saleh/attachment/nabatean-inscription/)


Tulisan piramid dipelihara dengan rapi tapi peninggalan sejarah Nabi s.a.w diabaikan

Umat Islam lebih mengkagumi Piramid dan berusaha memelihara sebaik mungkin tulisan-tulisan yang dibuat oleh Firaun kerana kononnya untuk mencari rahsia Piramid, padahal tulisan-tulisan tersebut hanyalah memuja Firaun yang di anggap tuhan oleh mereka seperti telah di terangkan dalam banyak ayat quran. Amat hairan kenapa langkah yang sedemikian tidak diambil terhadap segala peninggalan Rasulullah bukan setakat tempat tinggal Rasulullah tetapi tempat baginda bertahajjud dalam masjid nabi pun disembunyikan.

Tulisan didinding timur makam dihapuskan – dalam petak merah


Tulisan didinding sebelah dinding barat juga dihapuskan


Tulisan khat asal telah ditutup dengan bingkai besi


Tulisan asal sebelum diletakkan bingkai berada dibelakang tirai

Kotak bertanda hijau dalam gambar diatas merupakan tempat yang paling disukai oleh baginda Nabi s.a.w mengerjakan solat tahajjud. Tetapi pihak berkuasa Saudi telah menutupnya Mehrab Tahajjud ini dengan rak-rak buku. Timbul persoalan apakah tujuan menyembunyikan tempat yang mempunyai nilai yang tinggi untuk umat Islam dalam menghayati perjalanan hidup Rasulullah s.a.w.


Mehrab Tahajjud ditutupi dengan rak buku

http://www.islamiclandmarks.com/saudi/madinah/masjid_e_nabwi/mehrab_e_tahajjud.html


Inilah Mehrab Tahajjud yang asal sebelum ditutup oleh pihak berkuasa Saudi