Month: December 2016

(video)KONTROVERSI!!! Ada yang marah, ada yang tak puas hati dan ada juga yang persoal kenapa tukar “Daulat Tuanku” kepada “ALLAHUAKBAR”. Ini jawapan daripada Agong kita sendiri…

(video)KONTROVERSI!!! Ada yang marah, ada yang tak puas hati dan ada juga yang persoal kenapa tukar “Daulat Tuanku” kepada “ALLAHUAKBAR”. Ini jawapan daripada Agong kita sendiri…

“Saya Tukar Daulat Tuanku Kepada Allahu Akbar Supaya Pelafaznya Dapat Pahala” – Sultan Kelantan



Sedang Pemerintahnya sibuk menjajah Syria, warga miskin Iran tidur di kubur-kubur setelah seharian mengemis

Sedang Pemerintahnya sibuk menjajah Syria, warga miskin Iran tidur di kubur-kubur setelah seharian mengemis

Sedang Pemerintahnya sibuk menjajah Syria, warga miskin Iran tidur di kubur-kubur setelah seharian mengemis


Warga miskin Iran terpaksa tidur dikuburan

TEHERAN (Arrahmah.com) – Puluhan pengemis Iran berkeliaran di jalan-jalan di ibukota Teheran, Iran. Setelah mengemis, mereka tidur di kuburan sepi, seperti foto-foto yang diterbitkan oleh surat kabar Iran Shehwand pada Selasa (27/12/2016).

Warga miskin Iran tidur di pemakaman setelah mengemis sepanjang hari. [Foto: Orient Net]

Kemiskinan membuat warga Iran mencari perlindungan di daerah-daerah di lingkungan Naseer Abad di Teheran.

Kuburan ini kurang memenuhi standar dasar hidup manusia, kata surat kabar tersebut dan menambahkan bahwa pemakaman ini menjadi tempat tinggal untuk hidup bukannya kuburan untuk orang mati.

Warga Iran tidur di kuburan setelah seharian mengemis. [Foto: Orient Net]

Foto-foto tersebut viral di media sosial. Para aktivis mengkritik kebijakan rezim Iran yang berupaya menginvansi wilayah di negara-negara Arab seperti Yaman, Suriah, Lebanon dan Irak, sementara warga Iran mengalami kondisi yang mengerikan di negara mereka sendiri.

(ameera/arrahmah.com)- See more at: https://www.arrahmah.com/news/2016/12/29/pemerintahnya-sibuk-menginvasi-warga-miskin-iran-tidur-di-kuburan-setelah-seharian-mengemis.html#sthash.Z7s1wrTS.dpuf

Gempar!!! Yakjuj & Makjuj sudah ditemui NASA tetapi dirahsiakan kewujudannya sampai sekarang !!!

Gempar!!! Yakjuj & Makjuj sudah ditemui NASA tetapi dirahsiakan kewujudannya sampai sekarang !!!

Gempar!!! Yakjuj & Makjuj sudah ditemui NASA tetapi dirahsiakan kewujudannya sampai sekarang !!!

(gambaran Mole People mengikut hollywood)

WASHINGTON — Weekly World News telah mendedahkan tentang penemuan mengejutkan mengenai satu kaum primitif yang di panggil Mole People hidup 20 batu di bawah tanah, menggunakan terowong rahsia untuk memasuki United States! Penemuan ini telah dibuat bukan oleh ahli kaji purba, tetapi oleh saintis NASA yang menggali jauh ke dalam Bumi – dan mereka cuba menyembunyikan kewujudan kaum ini dari pengetahuan awam.. Seorang pekerja NASA yang tidak mahu dikenali telah mendedahkan gambar-gambar eksklusif and informasi mengenai kaum ‘orang gua’ ini.

“Cerita ini harus diberitahu,” kata sumber itu. “Ia terlalu besar untuk disorok”. Sumber itu telah mendedahkan beberapa rahsia besar mengenai Mole People. “Nampaknyer mereka seperti kaum yang peramah”, beliau berkata, “Tetapi mereka amat primitif. Kami cuba berkomunikasi dengan mereka, tetapi ia satu kerja yang susah memandangkan mereka tidak tahu bahasa English”. “Mole People, sebagaimana yang kami panggil, mempunyai laluan senang untuk ke muka Bumi (surface world)”, kata sumber itu.

“Dengan demikian, President Bush mengendalikan situasi ini dengan penuh berhati-hati. “Tersilap langkah boleh mengakibatkan makhluk ini mengisytiharkan perang dengan manusia di atas. Kami tidak pasti berapa jumlah mereka ini. Kami baru melihat satu bandar setakat ini, dengan anggaran 2000 orang Mole tinggai di situ. “Tetapi ada pihak yang menyatakan bahawa mungkin berjuta-juta orang Mole tinggal merata-rata di dalam bandar-bandar bawah tanah, berselerak di bawah muka Bumi”.

Makhluk itu mempunyai beberapa persamaan dengan manusia – dan juga sedikit perbezaan. “Seperti kita, mereka berjalan dengan dua kaki, tetapi mereka jauh lebih tinggi dari manusia biasa – setinggi 8 ke 10 kaki tinggi. Jari-jari mereka seperti kuku binatang. Dan tangan mereka juga seperti kaki itik (webbed), direka untuk menggali, bukan seperti kuku mole”

“Kulit mereka sangat kuat. Ia adalah untuk menahan panas yang melampau dan juga keadaan yang teruk di bawah Bumi”. “Didapati bahawa terdapat perhubungan dan interaksi di antara manusia dengan makhluk ini suatu ketika dahulu – mereka bercakap di dalam bahasa yang hampir sama dengan dialek Navajo Lama.

Sumber itu juga menyatakan bahawa kaum Mole ini mempunyai sistem otot-otot yang sangat besar, membuatkan mereka mampu bertindak ganas. “Apabila salah seorang ahli ekspedisi itu menyalakan rokok, kaum Mole menganggap itu sebagai satu ancaman dan terus menyerang beliau”.

“Mereka mencakar dan menyerang beliau seperti kucing hutan, hampir menjatuhkan beliau bersama rokoknya. Beliau amat bertuah selamat dan hidup dari insiden itu”. Kaum Mole amat berminat dengan dunia atas muka Bumi – pakaian, alat-alatan dan makanan terutamanya. Mereka amat meminati buah-buahan segar.

“Saya belikan mereka sedikit anggur, dan mereka terus berpesta dan bersukaria”, mengikut kata sumber.“Amat jelas mereka tidak boleh menanam buah-buahan mereka sendiri memandangkan mereka tinggal 20 batu di bawah muka Bumi”. NASA amat berminat untuk mengkaji kaum Mole. “Kami mahu tahu segala-galanya mengenai mereka – apa yang mereka makan,bagaimana mereka tinggal dan yang paling mustahak, apakah perhubungan mereka dengan kaum manusia”.

“Kami tertanya-tanya jikalau mereka itu ada kaitan dengan manusia di dalam aspek-aspek yang tertentu. Adakah mereka adalah nenek moyang manusia moden hari ini secara genetiknya ?”

Pakar berkata terdapat spekulasi yang pelbagai mengenai kaum Mole.

“Mereka boleh jadi apa saja, dari Yetis (BigFoot), makhluk asing dari angkasa atau saki baki orang yang terselamat dari bandar Atlantis Yang Hilang. Pakar juga berkata penemuan ini telah menimbulkan beberapa tanda tanya.

Adakah makhluk itu musuh dan suka berperang ataupun peramah dan sanggup bekerjasama? Dan bagaimana dengan minyak dan simpanan mineral di bawah Bumi? Siapa yang memiliki mereka: kaum Mole atau kita? Bagaimanakah dengan NASA dimana misi asalnya adalah untuk meneroka ruang angkasa – telah menjumpai kaum yang hidup di bawah muka Bumi? Jurucakap NASA tidak menafikan mahupun mengiyakan laporan itu. Setelah menerima tekanan hebat dari wartawan, jurucakap White House menjanjikan informasi yang dibenarkan oleh White House untuk disebarkan. Teapi beliau telah memberi amaran “mungkin tidak untuk jangkamasa yang terdekat”. Menurut sumber itu, NASA menjumpai kaum bawah tanah itu dalam bulan Ogos ketika sedang menjalankan projek rahsia yang di beri nama Operation Mole Hole – satu inisiatif dimana wartawan sekarang percaya ia mungkin untuk mengintip China, menggunakan “teknologi bawah tanah”. Setakat ini NASA telah menjumpai pintu laluan rahsia ke dunia bawah tanah di kawasan sekitar Washington State’s Mount Shasta, gua Mammoth di Kentucky dan juga gua-gua yang berselerak sekitar barat daya U.S mengikut kata sumber. Berkurun lamanya manusia telah bercerita tentang kewujudan makhluk di bawah muka Bumi.

Sekarang, buat pertama kalinya, spekulasi itu telah dibuktikan kesahihannya. Tetapi samada makhluk-makhluk ini kawan ataupun lawan masih tidak diketahui.

~ Terjermahan bebas ke Bahasa Melayu.. Sumber asal Derro Found Living Under The Earth

Perbualan antara Pelajar Malaysia dengan Askar Israel Laknatullah ini akan buat anda INSAF !!!

Perbualan antara Pelajar Malaysia dengan Askar Israel Laknatullah ini akan buat anda INSAF !!!

Perbualan antara Pelajar Malaysia dengan Askar Israel Laknatullah ini akan buat anda INSAF !!!


GAMBAR HIASAN

askar yahudi : dari mana?
m’sia student: Malaysia

askar yahudi : agama aper?
m’sia student : islam
askar yahudi : ( bercakap dlm bahsa yahudi kepada rakan…membelek..
melihat pelajar malaysia atas dan bawah)

askar yahudi : ooo…islam..mcm mane keadaan islam diMalaysia??
m’sia student : ok, alhamdulilah….

askar yahudi : maksud aku, MCM MANE KEADAAN MASJID KETIKA
SOLAT SUBUH DI MALAYSIA…
ADAKAH PENUH SEPERTI SOLAT JUMAAT…(very curious)
m’sia student : adalah dlm dua tiga kerat, kipas dan tiang masjid lebih
banyak dari jemmah…

askar yahudi : (lega ,sambil tergelak) dan berkata SELAGI SOLAT SUBUH

UMMAT ISLAM DIDUNIA INI TIDAK PADAT/DIHADIRI/
SERAMAI SOLAT JUMMAT MAKA, MASJID AL-AKSAR(BAITULMAKDIS) INI AKAN KEKAL DLM TANGAN YAHUDI, DAN DUNIA INI AKAN KAMI KUASAI….
dan askar yahudi itu terus membenarkan kami memasuki israel untuk ke palestin…(askar yahudi masih tergelak dgn gumbiranya)

so, moral of the story:

yahudi zionis pon paham dan tahu akan kepentingan solat berjemaah…
sbb dgn SOLAT BERJEMAAH SETIAP WAKTU ITULAH YANG AKAN MENYATUKAN UMMAT ISLAM HARI INI…..

MARI KITA SEMUA BERAZAM UNTUK MEMENUHKAN MASJID PADA SETIAP WAKTU SOLAT… SBB KESANNYA ADALAH SANGAT2 MENAKJUBKAN…

sbb kemunculan imam mahadi dan turunnye isa al-masih adalah pasti, tapi adakah akan tertulis nama kiter dlm buku catitan nanti sebagai ummat yg bersama mengimarahkan masjid(rumah Allah)….

kiter kene bermula dari sekarang(mengimarahkan masjid), sbb takut nak cucu kita nnati yang akan hidup zaman tersebut…(sediakan payung sebelum hujan)

saya bercakap untuk diri saya…

wasalam

petikan dari forum

SUBHANALLAH !! Penemuan oleh saintis tentang SUNNAH NABI ini buktikan Agama Islam agama yang BENAR !!

SUBHANALLAH !! Penemuan oleh saintis tentang SUNNAH NABI ini buktikan Agama Islam agama yang BENAR !!

SUBHANALLAH !! Penemuan oleh saintis tentang SUNNAH NABI ini buktikan Agama Islam agama yang BENAR !!

Doktor memulakan syarahannya dengan membawa para hadirin memikirkan sejenak dengan hadith yang maknanya sedikit sebanyak “Dalam diri-diri kamu ada kebesaran Tuhan”. Doktor menyuruh kita melihat kedua tapak tangan dan perhatikan garis-garis di tapak tangan kita. Garisan-garisan di tangan kiri menunjukkan angka 8 dan 1 dalam Bahasa Arab dan tangan kanan 1 dan 8 dan membawa ke jumlah 81 + 18 = 99 iaitu bilangan nama Allah. Berikut adalah antara intipati syarahannya secara ringkas:-
Garis di tangan saya hanya menunjukan bentuk lambda. Adakah saya alien?

1. Cara makan, kenapa kita gunakan tangan?

Mengikut cara Rasulullah s.a.w, beliau akan menggaulkan lauk dan nasi dengan tangan kanannya dan kemudian membiarkan sebentar, lalu Rasullah saw akan mengambil sedikit garam menggunakan jari kecilnya(yg last tu), lalu Rasullah saw akan menghisap garam itu. Kemudian barulah Rasulullah makan nasi dan lauknya.

Kalau bulan posa pun dia hisap garam juga ke? Bagaimana dengan kempen kurang kan gula dan garam kerajaan kita? Adakah ianya tidak mengikut sunnah?

Mengapa? Kerana kedua belah tangan kita ada mengeluarkan 3 macam enzim, tetapi konsentrasi di tangan kanan kurang sedikit dari yg kiri. Ini adalah kerana enzim yg ada di tangan kanan itu merupakan enzim yang dapat menolong proses penghadaman (digestion), ia merupakan the first process of digestion.

Ni mana punyer research ni?
Mengapa menghisap garam? Kerana garam adalah sumber mineral dari tanah yg diperlukan oleh badan kita. Dua cecah garam dari jari kita itu adalah sama dgn satu liter air mineral. Kita berasal dari tanah maka lumrahnya bahan yang asal dari bumi (tanah) inilah yg paling berkhasiat untuk kita.

Oleh kerana air mineral mudah didapati di malaysia, adakah lebih baik jika kita minum air mineral sahaja?
Kenapa garam? Selain dari sebab ia adalah sumber mineral, garam juga adalah penawar yang paling mujarab bagi keracunan, mengikut Dr, dihospital-hospital , the first line of treatment for poisoning adalah dengan memberi Sodium Chloride, iaitu GARAM. Garam juga dapat menghalang sihir dan makhluk-makhluk halus yang ingin menggangu manusia.

Hari tu ada mamat pakai nasi halau hantu kat rumah aku… lagi power. Dia kata garam susah nak bersih kan… so cemana?

Bukan boleh minum susu ke? Atau pun minum air yang banyak supaya bdn kita boleh flush kan racun tersebut?

2. Cara Rasulullah mengunyah – Rasulullah akan mengunyah sebanyak 40 kali untuk membiarkan makanan itu betul-betul lumat agar perut kita senang memproseskan makanan itu.

Tak pernah pun saya tengok org buat camni….
3. Membaca Basmalah (Bismillahirrahma Nirrahim).

Membaca Basmalah sebelum makan untuk mengelakkan penyakit. Kerana bakteria dan racun ada membuat perjanjian dengan Allah swt, apabila Basmalah dibaca maka bakteria dan racun akan musnah dari sumber makanan itu.

ini dari ayat al quran mana ni? Kalau betul lah perkara ni, mesti takde org yang mati kena malaria kat negara2 Islam.

Cara Rasulullah minum.Janganlah kita minum berdiri walaupun ia makruh tetapi ia makruh yang menghampiri kepada haram. Jangan kita minum dari bekas yg besar dan jangan bernafas sedang kita minum. Kerana apabila kita minum dari bekas yg besar, lumrahnya kita akan meneguk air dan dalam proses minum itu, kita tentu akan bernafas dan menghembuskan nafas dari hidung kita. Kerana apabila kita hembus, kita akan mengeluarkan CO2 iaitu carbon dioxide, yang apabila bercampur dgn air H20, akan menjadi H2CO3, iaitu sama dengan cuka, menyebabkan minuman itu menjadi acidic.

tetapi asid didalam perut lebih kuat dan pekat. Semua asid dan alkali akan di neutralkan oleh pankreas. Adakah ini relevant untuk mengurang 0.0004% asid yang masuk ke dalam badan?
Jangan meniup air yg panas, sebabnya sama diatas.

ye betul, letak ais lagi bagus.
Cara minum, seteguk bernafas, seteguk bernafas sehingga habis. Mengapa Islam menyuruh di sebat 100 kali orang belum berkahwin yang berzina, dan merejam sehingga mati org yg sudah berkahwin yang berzina?

mana ada merejam hingga mati? Takde dalam al quran beb, jgn reka2..
Badan manusia akan mengeluarkan sel-sel darah putih atau antibiotik yg dapat melawan penyakit. Dansel-sel ini terdapat di daerah tulang belakang, berdekatan dengan sum-sum tulang manusia.

ini pun takde dalam al-quran.

Lelaki yang belum berkahwin dia akan dapat mengeluarkan beribu-ribu sel ini, manakala lelaki yang sudah berkahwin hanya dapat menghasilkan 10 unit sel ini sehari, kerana antara sebabnya ialah kerana sel-sel lain akan hilang kerana perhubungan suami isteri. Jadi apabila lelaki yang belum berkahwin didapati salah kerana zina hendaklah disebat 100 kali. Ini adalah kerana apabila dia disebat di belakangnya, suatu amaran tentang kesakitan itu akan membuatkan penghasilan beribu sel antibiotik yang dapat melawan virus HIV jika ia ada di badannya, dengan itu dapatlah antibodi melawan virus HIV itu. Tetapi jika lelaki itu sudah berkahwin, walaupun disebat 100 kali ia akan tetap menghasilkan 10 unit antibodi sahaja, jadi dengan itu hukumannya direjam hingga mati agar dia tidak dapat merebakkan virus HIV itu.

oleh itu mari lah kita menyebat semua orang dalam dunia ni sebanyak seratus kali supaya mereka kebal dari segala macam penyakit (termasuklah bayi dan kanak2 kecil dan org2 tua supaya mereka hidup lebih lama dan sejahtera)
Itulah sedikit sebanyak inti syarahan yg disampaikan oleh Dr Jamnul Azhar. Harap ia akan memberi manfaat pada anda sekalian, dan sedikit informasi yang diberikan oleh Mudaris(guru) ana, Mudaris Iskandar mengenai Ka’bah.

Mengapa ia terletak di Mekah al-Mukarramah dan mengapa ia empat persegi (cube). Ia terletak di posisinya sekarang kerana setelah dibuat kajian oleh para cendikiawan dari Pakistan dan Arab, didapati, tempat terletaknya Ka’bah sekarang itu, adalah betul-betul di tengah bumi. Mengapa ia empat persegi, ia melambangkan perpaduan ummah yang bergerak maju bersama, equality and unity, tidak seperti bentuk pyramid, dimana ia diumpamakan, seperti hanya seorang pemenang yg berada diatas setelah ia memijak-mijak yang lain. Dan antara lagi sebab mengapa 4 persegi melambangkan 4 imam besar, Maliki, Hambali, Hanafi dan Syafi’i, melambangkan kebenaran keempat-empat Imam tersebut.

masa kaabah di bina, 4 imam besar ni tak lahir lagi…kan? Bagaimana pulak kedudukan orang lain yang mengaku imam besar seperti Ayah Pin dan ketua Al Arqam. Adakah mereka tidak ada hak kepada kedudukan kaabah? gurau je, jgn marah
Sekian buat renungan bersama, Fi amanillah Jazakallah.

(video)Doktor PENGSAN Dengar Bayi Baru Lahir Sebut Nama ALLAH Berkali-kali Tanpa Henti.. Gempar Satu Wad Bersalin, Semua Berlari Nak Tengok.. Lihat Apa Yang Terjadi.

(video)Doktor PENGSAN Dengar Bayi Baru Lahir Sebut Nama ALLAH Berkali-kali Tanpa Henti.. Gempar Satu Wad Bersalin, Semua Berlari Nak Tengok.. Lihat Apa Yang Terjadi.

(video)Doktor PENGSAN Dengar Bayi Baru Lahir Sebut Nama ALLAH Berkali-kali Tanpa Henti.. Gempar Satu Wad Bersalin, Semua Berlari Nak Tengok.. Lihat Apa Yang Terjadi.





kisah seorang bayi yang baru lahir ini berasal dari sirajganj, Bangladesh. Seorang bayi yang baru lahir di kota Sirajganj, Bangladesh mengundang perhatian. Begitu lahir, bayi ajaib anak pasangan Khoda Box dan Rozena Begum itu bisa mengucapkan nama “Allah” secara jelas.

Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi, dan silih bergantinya malam dan siang terdapat tanda-tanda bagi orang-orang yang berakal, (yaitu) orang-orang yang mengingat Allah sambil berdiri atau duduk atau dalam keadan berbaring dan mereka memikirkan tentang penciptaan langit dan bumi (seraya berkata): “Ya Rabb kami, tiadalah Engkau menciptakan ini dengan sia-sia, Maha Suci Engkau, maka peliharalah kami dari siksa neraka”. [Ali ‘Imran/3:190-191].

وَمَا خَلَقْنَا السَّمَاءَ وَالْأَرْضَ وَمَا بَيْنَهُمَا بَاطِلًا ۚ ذَٰلِكَ ظَنُّ الَّذِينَ كَفَرُوا ۚ فَوَيْلٌ لِلَّذِينَ كَفَرُوا مِنَ النَّارِ
Dan kami tidak menciptakan langit dan bumi dan apa yang ada di antara keduanya tanpa hikmah. Yang demikian itu adalah anggapan orang-orang kafir; maka celakalah orang-orang kafir itu, karena mereka akan masuk neraka. [Shâd/38:27].

Bayi yang baru lahir itu langsung mengucapkan nama ALLAH swt.

itu lahir di Rumah sakit Memorial Moinuddin di Sirajganj, Bangladesh.

Seperti diketahui, Bangladesh merupakan negara berpenduduk mayoritas Muslim. Umat Islam di Bangladesh meyakini fenomena itu sebagai bukti kekuasaan Allah SWT.

Semoga bermanfaat

Sumber : kisahmedia

ASTAGFIRULLAH!!! Tak Sampai 30 MINIT Dikuburkan Jenazah Ini Hangus Terbakar… Hanya Kerana perkara Ini

ASTAGFIRULLAH!!! Tak Sampai 30 MINIT Dikuburkan Jenazah Ini Hangus Terbakar… Hanya Kerana perkara Ini


ASTAGFIRULLAH!!! Tak Sampai 30 MINIT Dikuburkan Jenazah Ini Hangus Terbakar… Hanya Kerana perkara Ini…

Pagi itu suasana cerah, sebuah truk yang sarat dengan
barang pindahan masuk pekarangan sebuah rumah yang baru selesai di bangun. Melihat ada warga pindahan yang akan menjadi penduduk baru.

Masyarakat bergegas membantunya, mereka sibuk mengangkut barang barang masuk ke dalam rumah. Setelah selesai. Pemilik rumah langsung berkenaln dan akrab dengan masyarakat. Nama saya Karta,saya pindahan dari kampung sawah, ini istri saya. Nita ujar Karta. Tau seorang ibu keluar dari rumah tersebut dengan menggengam sapu di tangan. Kalau ibu yang tua itu siapa? Tanya salah satu tetangga yang baru saja di salami Karta.
Ohh…..itu ibu saya, nama beliau Fatimah, suaminya sudah meninggal dunia, saya anak pertama, sehingga saya bertanggung jawab atas keluarga, terutama ibu. Jadi saya ajak ibu untuk tinggal bersama kami.

cerita karta. Keluarga Karta tampak harmonis, masyarakatpun akrab dengan keluarga karta. Banyak tetangga yang memuji keluarga itu, karena jarang terdengar percekcokan. Akan tetapi siapa sangka, apa yang tampak di mata warga sekitar situ teryata berbeda dengan kenyataan.

Memang pada awalnya di keluarga itu tidak ada terjadi perseteruan. Namun di kemudian harinya ada saja masalah, hal hal yang remehpun bisa menjadi sumber masalah, terutama antara Ibu Fatimah dan istri Karta selalu saja terjadi perselisihan. Ibu Fatimah sering menerima cacian, hinaan fitnahan dari istri Karta.

Akan tetapi ibu Fatimah selalu sabar menerimanya, dia tidak pernah membalas perlakuan sang menantu. Harapan yang di idam idamkan untuk menghabiskan masa tuanya dengan anak, menantu dan cucu dalam keseharian yang di warnai bunga bunga kebahagiaan teryata pupus sudah.

Tetapi demi kasihnya untuk anak tercinta, dia rela menerima berbagai perlakuan yang tidak sewajarnya dari sang menantu. Eh tua bangka jangan enak enakan di sini ya….memangnya gak ada yang di kerjain, kerjanya cuma ngobrol saja! Bentak menantunya.
Padahal sang ibu sudah bekerja seharian penuh,namun ada saja yang salah pada dirinya.cacian , hinaan ,fitnahan selalu saja di tuduhkan ke dirinya.bahkan darah dagingnya sendiri yag ia lahirka, dirawat sejak kecil ikut membencinya.

Mas, saya tidak suka dengan ibu , masa seharian kerjanya cuma duduk duduk saja, saya kan capek sudah harus merawat anak kita si Dini, merapikan rumah,eh….ada yang lain bukannya ikut membantu kata Nita kepada suaminya. Sudahlah kamu tenang saja, nanti saya yang bicara kepada ibu.lama lama hilang juga kesabaran saya kepadanya, ucap Karta. Hasutan demi hasutan terus di tuduhkan kepada ibunya.

Tak tahan mendengar pengaduan istrinya. Karta yang tadinya tidak ambil pusing akhirnya menegur ibunya. hingga suatu malam terjadi pertengkaran yang hebat. Mas, saya sudah tak sanggup tinggal di ruamah ini , seperti di neraka saja, Saya atau dia yang keluar dari rumah ini. Kalau Mas tidak mengeluarin tua bangkat.

Itu dari rumah malam ini juga, saya yang akan keluar…tantan Nita. Karena termakan dengan fitnah istrinya, akhirnya Karta tega mengusir ibunya sendiri. Bu saya sudah tidak sanggup dengan sikap ibu, ada saja pertengakran yang muncul. Daripada rumah tangga saya hancur karena keberadaan ibu di rumah ini, lebih baik ibu keluar dari rumah ini malam ini juga, Ibu bisa tinggal dirumah Tini atau Tuti. Usir Karta.

Saya Tidak mau tahu, bagaimanapun caranya ibu harus meninggalkan rumah malam ini juga, bentak Karta tanpa risih lagi. Nak ibu akan keluar dari sini, akan tetapi malam sudah larut, bagaimana mungkin ibu pergi. Ijinkan ibu untuk tinggal malam ini saja, esok pagi ibu akan meninggalkan rumah ini, pinta ibu Fatimah. Lagi lagi istri Karta menyela, Mas, saya atau dia yang keluar meninggalkan rumah ini.

Karena Karta takut kehilangan istrinya yang di cintainya ,dia lebih rela ibunya yang harus keluar dari rumahnya. Padahal di rumah itu ibunya pun memiliki saham buat mengadakan rumah tersebut. Keluar ! saya tidak mau tahu ! Bentak Karta dengan bengis.

Bahkan dengan sombongnya Karta.pun mendorong ibunya keluar rumah. Nita, istri Karta sendiri dengan angkuhnya , seakan akan menunjukkan dirinya bahwa dialah pemenangnya. Hanya berbekal beberapa potong pakaian ,tanpa di beri uang satu rupiah pun, ibu Fatimah Meninggalkan rumah itu.

“SAYA TIDAK AKAN RIDHO DUNIA AKHERAT AKAN PERLAKUANNYA KEPADAKU , KUHARAMKAN AIR SUSU YANG TELAH DIMINUMNYA , SEMOGA DIA DI BAKAR DI DUNIA DAN DI AKHERAT.”
Kutuk ibu Fatimah. Dengan air mata yang terus mengalir di pipinya yang sudah mulai mengeriput, wanita tua itu terus menyelusuri jalan raya seorang diri. karena tidak membawa uang sepeserpun.
Bu Fatimah terpaksa berjalan kaki menuju rumah anaknya yang lain. Sejak kepergian ibunya, kehidupan rumah tangga karta bukanya bertambah harmonis. Bahkan belakangan Karta jatuh sakit, Sembilan bulan lamanya Karta Melawan sakit.

Berawal hanya gatal gatal biasa, kemudian lama kelamaan tampak memerah di sekitar perutnya. Beberapa dokter dan paranormal telah ia datangi, namun pengobatanya yang ia jalani sia sia saja, tak ada hasilnya, bahkan harta yang ia miliki mulai habis untuk mengobati penyakit itu.
Badan mulai mengurus,jalan pun sudah mulai tak sanggup, akhirnya ia berbaring lemah sepnjang waktu di ranjangnya, dari perutnya keluar cairan yang sangat bau.

Teman teman dan para tetangganya pun mulai menjauh takut tertular dengan

penyakit karta. Badanya tak bisa di gerak gerakkan kekanan ata kekiri karena akan menimbulkan rasa sakit yang amat sangat bila bergerak. Belakang tubuhnya mulai lecet lecet di sebabkan lama berbaring kaku di ranjang. Karta menyadari bahwa sakit yang dideritanya itu di sebabkan oleh sikapnya yang telah mendurhakai ibunya sendiri. Makanya ia pun meminta agar sang ibu datang kerumahnya agar ia bisa minta maaf kepada sang ibu.

Tolong panggilakan ibu saya, saya ingin bertemu denganya, saya telah berdosa kepadanya, ratap Karta. Karta menyadari bahwa sakit yang di deritanya itu di sebabkan oleh sikapnya yang telah mendurhakai ibunya sendiri. Maka diapun meminta agar sang ibu datang kerumahnya, agar dia bisa minta maaf kepada sang ibu. Tolong panggilkan ibu saya, saya ingin bertemu dengannya saya telah berdosa kepadanya, ratap Karta.

Maka di utuslah seorang tetangganya untuk meminta ibunya datang.namun sang ibu tidak bergeming. Hatinya terlalu sakit menerima perlakuan anaknya yang kurang ajar dan tidak tahu balas budi itu. Luka hatiku jauh lebih sakit dari apa yang ia derita, ujar ibu Fatimah menolak orang yang merayunya untuk datang menemui anaknya.orang itupun dengan langkah gontai pergi meninggalkan rumah Tini.

Sementara itu Karta di ranjangnya, Karta terus merasakan sakit yang amat sagat, Tubuh Karta meronta ronta kesakitan, matanya melotot , seakan ada mahkluk yang sangat menyeramkan di hadapanya. Mas,mas…kenapa mas?…istighfar mas,mas…..astaughfirlloh al’adziim..” ujar Nita sambil memegang tubuh Karta yang kian lama Hentakanya semakin keras. Nita sadar,suaminya sedang menghadapi sakarotul maut,ia pun menuntun suaminya dengan membaca kalimat Tahlil. Laa ilaaha illallah,….”berkali kali, dengan deraian airmata, Nita terus menuntun suaminya agar mengikuti ucapannya..

Sampai datang waktu subuh, Karta masih saja merasakan sakarotul maut. Nita pergi meninggalkan suaminya untuk menunaikan sholat subuh. Dengan air mata berlinang ia sujud memohon kepada Allah SWT,agar suaminya cepat di ambil nyawanya daripada harus tersiksa seperti itu. Pada pukul setengah enam, dengan mata yang sembab, Nita kembali masuk ke kamar suaminya.

Dipegangnya tubuh Karta,dingin sudah merayapi sekujur tubuhnya, Nafasnya tercekat di Leher,terdengar orokan panjang dari mulutnya. Tepat jam enam pagi, Karta menghembuskan Nafas Terakhirnya, dengan mata melotot, seolah olah melihat ke atas dan jari tangan yang membengkok kaku serta mulut yang menggangga lebar. Orang orang sibuk menyiapkan prosesi kematian Karta. Masyarakat sekitar datang berduyun duyun untuk bertakziah….

Baru melangkahkan kaki di pintu masuk, tercium bau yang tak sedap, padahal ruangan sudah di semprot wewangian, di setiap pojokan di letakkan kamper demi mengurangi bau tak sedap itu. Akan tetapi bau itu tetap saja ada.pelayat yang datang serta merta menutup hidung agar tak tercium bau tak sedap itu.

orang orang yang memandikan jenazah pun terpaksa harus menggunakan masker agar tidak tercium bau tak sedap.anehnya air kotor dan bau yang keluar dari perut Karta tidak mau mengering.padahal perut itu sudah di tempelin berlapis lapis kapas.akhirnya orang orang yang mengurus jenazah langsung mengafani.
setelah selesai di sholatkan, jenazahpun di bawa ke tanah pemakaman dengan menggunakan mobil ambulance.sesampai di pemakaman liang lahat pun telah di persiapkan.

setelah prosesi pemakaman selesai, tak beberapa lama, rombongan siap kembali ke mobil.tiba tiba datanglah beberapa laki laki yang tergesa gesa. saya tak mengijinkan mayat ini di kubur di tanah ini, karena kami membayar tanah di sekitar ini.

Tanah ini sudah menjadi kavling pemakaman keluarga kami. Saya mohon angkat jenazah itu sekarang juga. ujar orang itu. Tolonglah pak, mayat ini sudah di kubur, tidak mungkin kami gali lagi, jawab pak ustadz Abdulah.

Kami tidak mau tau, tanah ini sudah menjadi milik keluarga kami.kami minta di gali sekarang juga! ucap orang itu lagi dengan agak marah. Karena orang yang mengaku memiliki tanah kavling itu gak mau mengalah, akhirnya pihak keluarga karta terpaksa mengalah juga maka makam yang baru sekitar setengah jam di timbun itu pun di gali kembali untuk di pindahkan ketempat yang lain. Ketika papan penutup liang lahat di bongkar, maka jenazah karta pun tampak dari luar.

Semua orang tercengang melihat jenazah itu.Betapa tidak, kain kafan putih yang membalutnya berubah menjadi abu abu, seandainya kalau perubahan warna itu disebabkan oleh tanah makam yang berlumpur tentu warnanya coklat kemerahan, bukan abu abu. Hal ini tentu membuat tanda tanya besar di hati para pengantar jenazah.ketika mayat itu mendak di angkat,orang orang yang mengangkatnya keheranan.

Karena ukuran jenazah itu menjadi lebih pendek dari semula. Akibatnya bagian ujung kain kafan itu jadi tampak lebih panjang dari yang seharusnya. Pak ustadz, kain kafannya di buka dulu saja, sepertinya kok ada yang tidak beres? kata beberap orang. Maka kain kafan itu pun dibuka. Begitu kain kafan di terbuka, maka terkejutlah semua orang yang hadir. Betapa tidak Betapa tidak, mayat Karta yang baru dikubur Sekitar setengah jam, telah berubah menjadi hitam dan gosong seperti hangus terbakar.

Kakinya tertekuk ke dada. begitu juga tangannya juga tertekuk. Mayat itu bentuknya tidak lagi lurus melainkan berubah seperti monyet. Pantas saja kalau mayatnya seperti lebih pendek.

Melihat kondisi jenazah yang mengerikan seperti itu, maka mereka segera membungkus kembali dengan kain kafan yang tadi, sementara beberapa orang mulai menggali lubang kubur baru yang letaknya di pinggir areal pemakaman dekat pagar batas.

Setelah penguburan selesai, satu persatu orang orang mulai meniggalkan makam itu. kini Karta seorang diri di lubang kuburnya. istri yang sangat di citai, yang di bela habis habisan pun tidak dapat menemaninya. Semakin Banyak Yang Menyebarkan Semakin Banyak Anak Yang Terselamatkan Tidak Berdurhaka Kepada Orang TuaNya…

Ngeri!!! Pakar Arkeologi Temui Mayat Pengamal Ilmu Hitam Dalam Keadaan Baik. Yang Peliknya, Pakar Cakap Mayat Tak Reput Mungkin Kerana Mantera Sihir Yang Dipakainya Itu!

Ngeri!!! Pakar Arkeologi Temui Mayat Pengamal Ilmu Hitam Dalam Keadaan Baik. Yang Peliknya, Pakar Cakap Mayat Tak Reput Mungkin Kerana Mantera Sihir Yang Dipakainya Itu!

Ngeri!!! Pakar Arkeologi Temui Mayat Pengamal Ilmu Hitam Dalam Keadaan Baik. Yang Peliknya, Pakar Cakap Mayat Tak Reput Mungkin Kerana Mantera Sihir Yang Dipakainya Itu!

Pakar arkeologi di Thailand telah digemparkan dengan satu berita penemuan rangka yang dipercayai pengamal ilmu hitam di salah sebuah kawasan perkuburan purba. Penemuan yang menakutkan itu berlaku di Mukdahan berdekatan sempadan Thailand-Laos apabila pakar arkeologi menjalankan proses eskavasi semula ke atas tanah perkuburan tersebut.


Gambar dari Exclusivepix Media
Penemuan kulit manusia yang tertera tatu pada rangka manusia berkenaan yang dipercayai ada kaitannya dengan amalan ilmu hitam.


Gambar dari Exclusivepix Media
Di dapati semua organ dalamana mayat berkenaan telah pun menjadi tanah, hanya kulitnya saja yang menggantung longgar di sekitar tulang. Pada kulit mayat itu terdapat banyak tatu hitam dan dipercayai adalah merupakan mantera sihir agar kulit tidak boleh ditembusi.


Gambar dari Exclusivepix Media
Tatu itu berbentuk tulisan Sanskrit merupakan mentera yang digunakan untuk membuatkan kulit berkenaan diawet dan tidak dimamah tanah. Selain mentera, tertera juga gambar harimau pada kulit tersebut.

Bagaimanapun, pertubuhan arkeologi Thailand Goopaitongdaeng Jeemokkho Goopainueng Soonpaed (GORR). mendakwa, tulisan mentera tersebut mungkin penyebab kematian mayat lelaki itu. Jelas pertubuhan berkenaan, tatu itu mungkin menghalang lelaki terbabit menjalani pembedahan selepas mengalami radang usus.


Gambar dari Exclusivepix Media
“Lelaki itu tidak boleh menjalani pembedahan kerana kulitnya sukar dibedah dan akhirnya dia meninggal dunia dalam kesakitan,” kata pertubuhan tersebut. Punca kulit itu tidak terjejas masih lagi tidak diketahui tetapi rata-rata penduduk Thailand percaya kejadian itu ada kaitan dengan amalan ilmu hitam.

Sumber: lulu-pages.com | mirror.co.uk

AJAIB!!! 3 Bahan Ini Boleh Kuatkan Lutut Dan Turunkan Berat Badan dalam masa 2 minggu. Cubalah!

AJAIB!!! 3 Bahan Ini Boleh Kuatkan Lutut Dan Turunkan Berat Badan dalam masa 2 minggu. Cubalah!

3 Bahan Ini Boleh Kuatkan Lutut Dan Turunkan Berat Badan dalam masa 2 minggu. Cubalah!

Diolah oleh Feyra Nasrom Sumber Muhammad Abdul Wahab

Tak perlu berhabis wang beli produk yang berates harganya, korang cuba je guna 3 bahan ni. Bukan sahaja boleh turunkan berat badan, malah membantu untuk kuatkan lutut seseorang. Jom lihat bagaimana nak guna tips ini :

Cara untuk susutkan berat badan :

Epal

Kalau nak turunkan berat badan, minum jus epal hijau atau makan epal satu kali selama seminggu. Tahu apa fungsi epal hijau? Epal hijau membantu membuang lemak di celah-celah otot perut. Selain itu, segala kanji, karbohidrat yang kita makan akan dihakis dari dinding usus kita.

Peringatan: Epal hijau boleh dimakan begitu sahaja atau boleh dimakan dengan cara lain. Sekiranya jus, korang kena tunggu selama 15-20 minit untuk makan makanan lain.

Lemon

Lemon tujuannya untuk detoksifikasi. Selesai makan epal atau minum jus, korang makan pula lemon atau minum jus lemon 1 biji sebelum sarapan ataupun 1 biji sebelum korang masuk tidur setiap hari. Kalau korang taknak rasa masam, campur dengan madu dalam jus lemon ataupun letak gula perang.

Dalam masa 2 minggu sahaja, lihat perubahan.

Cara kuatkan lutut

Potong bendi nipis nipis dan rendam dalam air panas. Minum pada keesokan hari sebelum sarapan pagi. Yang penting, amalkan setiap hari okay! Dalam masa sebulan, insyaallah ada kesannya.

Selamat mencuba okay!

*Layan THR Gegar menerusi dengargegar.thr.fm

Kaum Hawa Yang Nak Duit Poket Lebih, Boleh Belajar Buat Uncang Kunyit.. Pendapatan Sebulan RM 3000 insyaAllah dalam tangan.

Kaum Hawa Yang Nak Duit Poket Lebih, Boleh Belajar Buat Uncang Kunyit.. Pendapatan Sebulan RM 3000 insyaAllah dalam tangan.

Kaum Hawa Yang Nak Duit Poket Lebih, Boleh Belajar Buat Uncang Kunyit.. Pendapatan Sebulan RM 3000 insyaAllah dalam tangan.


Oleh:Nadia Mingguan Wanita

Rahsia jamu kali ini cukup bagus untuk kaum wanita jaga dalaman dengan cara ‘kilat’. Kalau anda rajin usahakan, uncang ini boleh buat bisnes dan pastinya khasiat dapat dirasai oleh kaum Hawa yang gigih menjaga badan.

Nak tahu lebih lanjut cara buat, ikuti perkongsian dari saudari Nur Airiz Faudzan…

Hari ini nak kongsi resepi uncang jus kunyit ekspress. Bahan-bahan kena kering dulu. Jus kunyit masing-masing punya resepi sendiri, bahan-bahan tak sama.

Ini resepi saya sendiri dan saya inovasikan kepada uncang. In shaa Allah tak kelat, sedap. Bahan-bahan lain menenggelamkan rasa kelat kunyit tapi masih mengekalkan khasiatnya.

Buat banyak-banyak boleh simpan buat stok, nak minum sendiri rendam je uncang dalam air panas macam buat teh. Kalau nak buat meniaga, kena rebus uncang sekali mendidih untuk tahan lama. Kisar kering bahan-bahan secara berasingan.

Sukatan untuk 1 uncang selepas dikeringkan dan dikisar
1 stgh tsp ibu kunyit
1 stgh tsp temukunci
1 stgh tsp cekur
1 tsp sirih

Ada yang tmbah halia,tapi saya tak bubuh sebab nanti pedas, lagi pun cekur tu adalah sejenis keluarga halia yang punya khasiat yang sama, tapi tak pedas. Sirih sangat bagus bila bersama dengan temukunci, boleh hilangkan bau badan insya Allah.

Lepas sukat terus masuk dalam uncang. Siap. Buat banyak-banyak, simpan. Nak minum rendam je.

Cara Nak Minum
Rendam uncang dalam air panas bersama dengan 1 sudu teh isi asam jawa dan gula mengikut citarasa. Rendam selama 5 minit atau lebih. Boleh diminum. Khasiatnya cukup bagus untuk dalaman perempuan.

Untuk Bisnes
Kalau nak buat meniaga jus kunyit dalam botol, boleh rebus uncang dan boleh tambah bahan lain ikut cita rasa contohnya beras, serai, halia dan lain-lain.

Perkongsian dari: Nur Airiz