Jangan Tonton Porno di Smartphone!! Kawan Paklong Baru Saja Terkena, SANGAT BAHAYA!!

Jangan Tonton Porno di Smartphone!! Kawan Paklong Baru Saja Terkena, SANGAT BAHAYA!!

Mungkin disebabkan faktor mudah alih telefon pintar itu yang memudakan penggunanya untuk menonton bahan porno di mana-mana saja menjadikannya peranti yang popular berbanding dengan peranti-peranti jenis lain.

Tetapi apa yang ramai tidak tahu sebenarnya mereka yang gemar menggunakan telefon pintar mereka untuk mengakses laman web lucah sebernya terdedah dengan risiko untuk digodam oleh hackers.

Sebuah kajian yang dijalan di Britain baru-baru ini mendedahkan 40 daripada 50 laman web lucah sebenarnya mengandungi malware yang disembunyikan. Sebaik saja malware tersebut berjaya memasuki telefon pintar anda, ianya akan mengakses data yang terkandung di dalam telefon pintar anda yang boleh dijadikan barang untuk tujuan jenayah.

Berbeza dengan sistem keselamatan komputer, sistem keselamatan telefon pintar adalah lebih rendah terutamanya telefon jenis Android dan ini menjadikannya lebih mudah untuk dimanipulasikan oleh penggodam.

Tapi tumblr di kategorikan sebagai sosial apps. maybe tak bahaya kot….hehehe

sumber: rileklah.com

p/s: sepatutnya tak payah tonton terus di mana-mana platform pun, hampa tak perasan ka kalau tonton porno ni lama-lama otak hampa sebelah belakang akan rasa macam ditekan dan rasa tak selesa. Teruk lagi tengah tonton tu rasa macamni then terus tertidur depan laptop ataupun apa-apa platform, hampa tak rasa ka porno ni boleh shut down fungsi otak? memang porno ni terkenal pun dengan menjahanamkan sel-sel neuron dalam otak apatah lagi kalu sambil tonton sambil ligat melancap. Jadi pikir lah baik-baik sebelum buat perkara tak baik. Selamat beramal 🙂

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *